Miért érdemes a napfényes Floridában ingatlant vásárolni és ehhez milyen jogi segítséget kaphatunk?

Az Egyesült Államok délkeleti részén található meg Florida, ami nem véletlenül sokak kedvence. Az Atlanti-óceán, a Mexikói-öböl és a Floridai szoros által határolt állam egyik legnépszerűbb üdülőhelye Miami. Floridában pontosan akkor van nyár, amikor máshol már az ősz vagy a tél köszönt be, így ideális nyaralóhelynek számít. Az amerikai nyugdíjasok körében igen kedvelt államban az ingatlanok ára is folyamatosan emelkedik, hiszen a hatalmas kereslet folyamatosan felfelé hajtja az árakat. Mivel folyamatos az értéknövekedés így tagadhatatlan, hogy befektetésnek is kiváló egy floridai ingatlan. A másik vonzó szempont – ha Floridáról van szó – az igen kedvező adózás. Amerikában a magas ingatlanárak miatt nagyon sokan a bérlés mellett teszik le a voksukat. Legyen szó állandó lakhatásról, vagy csak egy nyaralásról, a vendégek zöme a bérlés mellett dönt. Azzal együtt, hogy az ingatlanárak folyamatosan emelkednek még mindig elmondható, hogy sokkal olcsóbbak, mint például Kaliforniában. A hírességek is sorra vásárolnak itt ingatlanokat, hiszen az utóbbi időben Jennifer Lopez vagy például Sylvester Stallone is itt csapott le a luxus villájára. Azok, akik éppen most terveznek ingatlanba befektetni, bátran nézzenek szét a floridai ingatlanpiacon.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!



Pontosan milyen jogi segítséget kaphatunk, ha floridai ingatlant szeretnénk vásárolni?

Sokan nem nagyon beszélnek angolul, így az első segítségkérés akkor érkezhet, amikor tárgyalni szeretnénk az ingatlanok tulajdonosaival. dr. Szabó Áron, a Szabo Law Group, P. A. ügyvédi iroda alapítója tökéletesen beszél angolul, így tolmácsra nem igazán lesz szükség az adás-vétel lebonyolításához. Az amerikai ingatlanvásárlások kapcsán fontos tudni, hogy a magyarországi szabályoktól teljesen eltérőek, így mindenképpen fontos, hogy az ingatlanjogban járatos személy segítse vásárlásunkat. Mivel vásárlásról van szó, így az adóoptimalizálás is kulcsfontosságú. Az USA-beli adókérdések mondanunk sem kell, hogy szintén teljesen eltérnek az itthoni gyakorlattól. Ha befektetési céllal vásárolunk egy ingatlant, akkor előbb vagy utóbb azt értékesíteni is szeretnénk, így ekkor szintén jól jön egy hozzáértő segítsége. Akik bérbeadás szempontjából vásárolnak Floridában ingatlant, érvényes bérleti szerződést kell kötniük a leendő lakókkal. Itt szintén fontos, hogy olyan bérleti szerződést kössünk, amely a jogszabályoknak tökéletesen megfelel, de egyben védi a bérbeadót, azaz minket is.

Nem meglepő, hogy sokan választják otthonuknak Floridát, hiszen különleges életstílust kínál. Florida meleg és napos éghajlata mindenki számára elérhetővé teszi azt, hogy egész évben szabadtéri tevékenységeket végezzünk, pihenjünk, vagy éppenséggel meglátogassuk az egyik népszerű vidámparkot. Floridában minden korosztály jól érezheti magát. A pezsgő éjszakai élettől kezdve, egészen a pihentető életmódig mindenre van lehetőség. Mégis az egyik legnagyobb vonzereje abban rejlik, hogy nem kell jövedelemadót fizetni.

Floridában nagyon könnyen el lehet veszni az ingatlanok széles kínálatában, hiszen az ingatlanpiac virágzik és még mindig ez az egyik legolcsóbb állam Amerikában. Nagyon jó lehetőséget kínál azoknak, akik lakások bérbeadásával szeretnének foglalkozni vagy egyszerűen a család részére egy különleges üdülőhelyet biztosítani. A befektetők körében legnépszerűbb városok: Miami, Jacksonville, Fort Lauderdale, Tampa és Orlando is. Miamiban alacsonyak a kamatlábak, egyre több vállalat költözik ide, így sokan keresik a lakhatási lehetőségeket. Jacksonville erős gazdasággal bír és a lakásárak az országos átlag alattiak. Fort Lauderdale-t a magas bérleti díjak és átlagos lakásárak, valamint növekvő munkahelyek jellemzik. Tampában igen alacsony a munkanélküliség, népesség pedig egyre nő, így a családi házak iránt egyre nagyobb a kereslet. Orlando üzleti központként egyre több technológiai céget vonz, így a lakások iránti kereslet is egyre nagyobb.

Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás