Az L1 Üzleti Vízum

Az L1 üzleti vízum – business visa népszerű, mivel nincs kvóta, és mert bármely állampolgárság, beleértve az indiai és a kínai állampolgárokat is, pályázhat rá. Mivel nem tudnak pályázni az E2 és E1 vízumrendszerre, sok esetben az L1 vízum lehet az egyetlen lehetőség.

Minden L1 üzleti vízum – business visa Executive vagy Manager alkalmazottnak, ideértve az üzleti tulajdonosokat, vagy az L1B Visa szakismereti munkatársainak az elmúlt három évben egy éven keresztül az Egyesült Államokon kívül kell dolgozniuk egy olyan vállalatnál, amelynek közös tulajdonosa van az USA-val, amelynél az L1 rendszer keretében dolgoznak. Nagyon sok dokumentációt kell benyújtani a tengerentúli és az amerikai vállalkozások tulajdonjogának és irányításának, valamint a vállalkozások működésének bemutatásához. Bár az új amerikai irodák esetében a dokumentációs követelmények alacsonyabbak az amerikai székhelyű vállalatnál. A dokumentációt két példányban kell megadni az USCIS számára, kivéve, ha egy nagyon nagy cég „takaró iktatással” rendelkezik.

Általában a tengerentúli alkalmazott az USA-n kívüli közvetlen alkalmazottja lenne a vállalkozásnak. Bizonyos esetekben a munkavállaló képes lehet az L1 üzleti vízum – business visa megszerzésére, aki szabadúszó alapon dolgozott az Egyesült Államokon kívül, feltéve, hogy a munkáltató irányítási ellenőrzést gyakorolt ​​a munkavállaló felett, hasonlóan ahhoz, mint amit elvárhat a bérszámfejtés során valakitől a minősítő évben.

L1 üzleti vízumkövetelmény – (business visa requirement), hogy az alkalmazott az elmúlt három évben egy évig külföldön dolgozott a vállalkozásnál.

A tengerentúli foglalkoztatásnak legalább egy évig tartó egymást követő időszaknak kellett lennie az elmúlt három évben.

A tengerentúli foglalkoztatásnak ügyvezető, vezetői vagy speciális tudást igénylő munkavállalónak kell lenni ahhoz, hogy beleszámítson az L1 vízumjogosultságba.

Az Egyesült Államokban töltött idő nem számít bele az egyéves időszakba, amely az L1 üzleti vízum vízumkategória alá tartozik. Tehát egyes esetekben a külföldi munkavállalónak egy évnél hosszabb ideig kell dolgoznia ahhoz, hogy a külföldi vállalkozás megfeleljen az L1 vízumkövetelményeknek.

Azok, akik külföldön dolgoznak speciális képesítést igénylő dolgozóként, esetleg az L1A vezetőjeként vagy ügyvezetőjeként érkezhetnek az Egyesült Államokba, míg azok, akik korábban külföldön dolgoztak vezetőként vagy ügyvezetőként, az L1B szakemberként érkezhetnek. De csak akkor, ha Amerikában legalább egy éve üzleti tevékenységet folytat. Ellenkező esetben csak az L1 üzleti vízum kategóriába léphetnek be, amely jobban megfelel a meglévő szerepüknek.

Részletes dokumentációt kell benyújtani arról, hogy az L1A vezetők és vezetők kritériumai teljesülnek – általában felügyelniük kell a többi szakmai vagy vezetői személyzetet és / vagy irányítaniuk és ellenőrizniük kell a tengerentúli munkáltató jelentős funkciójának, egységének vagy alosztályának napi működését.

Még nehezebb lehet az L1B szakosodott munkavállalói vízumkritériumok alá esni. Az L1B vízum alapján ismernie kell a munkáltató sajátos termékeit, eljárásait vagy módszereit a vízum megszerzéséhez.

  Vízum - VISA

  Az L1 üzleti vízum – business visa követelményei

  1. A kérelmet benyújtó társaság lehet társaság, jótékonysági szervezet (vagy más nonprofit szervezet) vagy vallási szervezet. Más típusú minősített szervezetek is engedélyezhetők.
  2. A kérelmet benyújtó munkáltatónak (az Egyesült Államokban) minősítő kapcsolatban kell állnia egy külföldi céggel. A minősítő kapcsolatok típusai: anyavállalat, leányvállalat, fióktelep vagy partnercég.
  3. A munkáltatónak munkáltatóként kell üzleti tevékenységet folytatnia az Egyesült Államokban és legalább egy külföldi országban. Ez azt jelenti, hogy aktívan és folyamatosan árukat vagy szolgáltatásokat szállítanak, amely nem pusztán csak egy irodával rendelkezik.
  4. A munkavállalónak a jelentkezést közvetlenül megelőző három éven belül legalább egyéves folyamatos munkavégzést kell teljesítenie a vállalatnál az Egyesült Államokon kívül. Az Egyesült Államokban töltött idő nem számít bele a tizenkét hónapba.
  5. A munkavállalónak a vízum lejárta után el kell hagynia az Egyesült Államokat.

  Stratégia

  Figyelembe veszik a vállalat méretét az alkalmazottak számát és a bevételeket tekintve. A vezetői szerep kialakításához a vállalatnak három alkalmazottal kell rendelkeznie, a vezetőknek két vagy három szintre lehet szükségük.

  Az előrejelzéssel ellátott üzleti tervek fontos bizonyítékok.

  Azok a vezetők, akik a vállalatok egyedüli tulajdonosai, továbbra is megfelelhetnek a követelményeknek, de meg kell állapítaniuk a munkavállalói státuszt.

   

  Az L1 üzleti vízum – business visa kérvény benyújtása

  Hacsak a petíciót benyújtó társaság már nem alapított és nem ismert, szükség lehet átfogó dokumentáció benyújtására annak igazolására, hogy a követelmények teljesülnek.

  Az L1-A vízumhoz bizonyítékot kell szolgáltatnia arra vonatkozóan, hogy a munkavállaló vezetői vagy vezetői szerepet tölt be.

  Az L1-B esetében szükség lehet bizonyítékokra, amelyek igazolják a munkavállaló képességeit, tudását vagy tapasztalatát. Ennek „speciális tudásnak” kell lennie, ami azt jelenti, hogy ismereteik sem az iparban, sem a szervezetben nem mindennaposak. Az ismeretek sokféle témához kapcsolódhatnak, ideértve a technológiát, a szolgáltatásokat vagy a vállalati folyamatokat.

   

  Az L1 üzleti vízum – business visa takaró petíciók

  Azok a nagyvállalatok, amelyek valószínűleg jelentős számú alkalmazottat szeretnének az Egyesült Államokba költöztetni, dönthetnek úgy, hogy általános petíciót nyújtanak be. Ez nem azt jelenti, hogy a vállalat annyi alkalmazottat költöztethet, amennyit csak akar, mivel mindegyikhez külön L1 vízumkérelemre lesz szükség, viszont ha a vállalati kapcsolatok már létrejöttek, csökkentheti az idő és a költségek kockázatát minden későbbi L1 kérvény benyújtás.

   

  Ahhoz, hogy az L1 takaró petícióra jogosult legyen, a vállalatnak:

   

  • legalább három irodával kell rendelkeznie, akár az Egyesült Államokban, akár külföldön;
  • olyan irodája van, amely legalább egy éve üzleti tevékenységet folytat az Egyesült Államokban;
  • plusz megfelel az alábbi kritériumok legalább egyikének:
   • legalább tíz sikeres Az L1 üzleti vízum – business visa petíciót nyújtott be az előző tizenkét hónapban;
   • legalább 1000 alkalmazottja van az Egyesült Államokban;
   • képesnek kell lennie a vállalat egészére kiterjedő, legalább 25 millió USD éves értékesítésre.

  Az Az L1 üzleti vízum – business visa alternatívái?

   
  Útlevél - Passport

  Az egyetlen közvetlenül összehasonlítható ideiglenes munkavállalási vízum az L1 vízumot keresők számára valószínűleg a H1-B (speciális foglalkozás), amelynek maximális tartózkodási ideje 3 év, plusz egy lehetséges 3 éves hosszabbítás (kevesebb, mint az L1-A számára rendelkezésre álló 7 év).

  Számos megvalósítható állandó tartózkodási lehetőség van (zöld kártyák):

  • Az Az L1 üzleti vízum – business visa az EB1-3 vízumhoz (Green Card for multinational executive) hasonlít leginkább.
   • Fontos előfeltétel, hogy a kedvezményezettnek az elmúlt években egy évig egy amerikai vállalatnál kellett dolgoznia.
  • Egyéb zöld kártyák, amelyekre az Az L1 üzleti vízum – business visa jelentkező jogosult lehet, a következők:
   • EB2 (felsőfokú végzettség / kivételes képesség),
   • EB3 (szakmunkás vagy szakember),
   • EB1-1 (rendkívüli képesség).

  sBárki, aki fontolóra veszi az L1-A (ügyvezető) opciót, szintén jogosult lehet az EB5 befektetői zöldkártyára.

  Azok, akik az L1-B útvonalat fontolgatják, általában nem jogosultak az EB1-3-ra (Multinacionális végrehajtó), mivel nem ügyvezetői minőségben vannak. Ha azonban származási országukban ilyen vezetői minőségben dolgoznának, és ilyen minőségben érkeznének az Egyesült Államokba, akkor jogosultak lehetnek az EB1-3 zöldkártyára.

   

  Egy másik L-1 vízumkorlátozás az a tény, hogy a vízum birtokosai nem kezdhetik meg saját vállalkozásukat, miközben L-1 státuszban vannak. Státuszának megőrzése érdekében csak a támogató munkáltatónál kell dolgoznia, és senki másnál, vagyis nem dolgozhat egyidejűleg részmunkaidőben másik munkáltatónál is. Ez ellentétben áll a H-1B vízummal, amely egyaránt lehetővé teszi a vállalkozást és a részmunkaidős foglalkoztatást.

   

  Hogyan növelheti Trump elnök az L-1 korlátozásokat

  A Trump-adminisztráció egyértelművé tette, hogy levonja a vízummal való visszaélésnek minősülő lehetőségeket. Ez azt jelentheti, hogy változások történnek a H-1B és L-1 folyamatokon belül.

  Ezeknek a változtatásoknak az lesz a célja, hogy korlátozzák az Egyesült Államokban külföldi munkavállalóknak kiszervezett munkahelyek számát. Ezek magukban foglalhatják a megnövekedett bejelentési és közjogi díjakat, több bevándorlási interjút és esetleg alaposabban megvizsgált követelményeket.

   

  Bár nem kell attól tartani, hogy a bevándorlókat többé nem engednek dolgozni az Egyesült Államokban, fontos megbizonyosodni arról, hogy naprakészen tartja-e a bevándorlási politika legújabb változásait. Ha olyan ügyvéd segítségét kéred, akinek a kisujjában van a bevándorlási törvény, ebben segítségedre lehet.

   

  Hogyan segíthetnek bevándorlási ügyvédjeink

  Most, hogy tisztában vagy az összes előnyével és hátrányával, amelyet az L-1 vízum a többi munkavízummal összehasonlítva kínál, még mindig elgondolkodhatsz azon, hogy ez a Te esetedre megfelelő választás-e. Egy képzett bevándorlási ügyvéd segítségével eldönteni, hogyan tovább.

  Fordulj hozzánk kérdéseddel!  Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás