Floridai ingatlanok vásárlása értékesítés vagy bérbeadás céljából

A floridai ingatlanpiac még a Magyarországról nézve egyébként különlegesnek számító USA-n belül is egyedi jellegzetességeket mutat, amelyek előre kijelölik a megvásárolt ingatlannak kapcsolatos lehetőségeket. Az amerikai államra régóta jellemző trend, hogy a nagyvárosok elsősorban a fiatalokat, míg a folyamatosan növekvő agglomerációs területek az idősebbeket vonzzák. De mitől vált a terület ilyen vonzóvá a floridai ingatlanok befektetői szemében? Érdemes befektetőként e piacra lépni? Ha igen, akkor mire számíthatunk? Cikkünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

 

A napfényes Florida

Florida az Egyesült Államok délkeleti részén található, több mint 21 millió lakosával a harmadik legnépesebb állam. Területét nyugaton a Mexikói-öböl, északnyugaton Alabama, északon Georgia, keleten az Atlanti-óceán, délen pedig a Floridai-szoros határolja. Fővárosa Tallahassee, míg Miami – agglomerációs övezetével együtt – Florida legnépesebb területének számít közel 6,2 millió lakosával. Az állam további, egymilliónál több lakossal rendelkező városi térségei közé tartozik Tampa Bay, Orlando és Jacksonville. Florida gazdasága 1,0 billió dollárral a negyedik legnagyobb az USA államai között.

Florida, remek lokációjának köszönhetően nem csupán a turisták számára vonzó, de országon belül is közkedvelt költözési célpont, elsősorban a következő okokból:

 • Szubtrópusi és trópusi klíma: Florida, a Napfényes Állam, a legmelegebb az összes amerikai állam közül, köszönhetően a 21,5 °C-os napi átlaghőmérsékletnek és az évi 2800 napsütéses órának. Nyáron jellemző a 32,2-35 °C-os csúcshőmérséklet, míg télen a félsziget északi részén 4,4-7,2 °C, délen pedig 15,6-18,3 °C. Magyarországról nézve meglepő lehet, de Floridában nagyon ritka a fagypont alatti hőmérséklet. Ugyanakkor Florida a legesősebb államok egyike, amely időszak általában május és október közé esik.
 • Folyamatos értéknövekedés: Nem csupán a gazdasági konjunktúra a motorja a floridai ingatlanpiacon megfigyelhető áremelkedésnek. A terület ugyanis egyre népszerűbb az amerikai nyugdíjasok körében, akik egyfajta időskori lakóhelyként gondolnak a nagyvárosok körüli csendesebb környékekre. A magas kereslet pedig folyamatosan felfelé hajtja az árakat.
 • Kedvező adózás: Florida adózási szempontból az egyik legkedvezőbb amerikai állam.

 

A floridai ingatlanok

A magyar ingatlanpiac csak az elmúlt néhány évben kezdett felzárkózni a világban már évtizedek óta jellemző trendekhez. Az Amerikai Egyesült Államokban az ingatlanok kiemelkedő értéknek számítanak, a Magyarországon megszokott árak többszöröséért cserélnek gazdát. Többek között a magas árfekvés az egyik tényező, amely az átlag amerikai állampolgárt a bérlés felé terelte – míg ezzel szemben Magyarországon a tulajdon vásárlása élvez nagy népszerűséget.

A floridai ingatlanok számtalan tényező miatt ilyen keresettek. Egyrészt a fentebb már említett kiváló klímának köszönhetően Floridában pont akkor van nyár, amikor az USA nagy részén és Európában éppen tél van, így utazási vagy akár évszakos lakhatási szempontból is remek választás az állam.

2020 májusában az átlag USA-beli ingatlanár 284 ezer dollár volt, ezzel szemben egy átlagos otthon Floridában csupán $254.000, míg a hasonlóan napos Kaliforniában $579 ezer. Természetesen a két állam az ország teljesen eltérő adottságú és helyzeti területein van, azonban így is könnyen belátható, hogy miért izgalmasak a floridai ingatlanok.

Az sem véletlen, hogy olyan hírességek hagyják el New Yorkot és Kaliforniát a floridai napfényért, mint az énekes Jennifer Lopez vagy a topmodell Gisele Bündchen és Cindy Crawford. A Rocky és az Oscar sztárja, Sylvester Stallone nemrég vásárolt házat Palm Beachen, a vígjátékokból ismert Kevin James pedig Delray-ben.

A floridai ingatlanok árai ráadásul a COVID-19 időszakában sem estek vissza, 2021 márciusában például 16,6% növekedést mutattak az előző év azonos időszakához képest. Aki tehát az USA-ban ingatlanbefektetést tervez, esetleg ideiglenes vagy végleges lakóhelyet keres, annak Florida kiemelkedő választás. Hasonlóan befektetőbarát megoldás a kiadási célú ingatlanvásárlás, hiszen Floridában az AirBnB kiemelkedően népszerű és komoly bevételtermelő képességgel ruházza fel a nagyvárosokhoz közeli ingatlanokat, míg az agglomerációs övezetben a hosszútávú bérbeadás kínálhat izgalmas megoldást.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!A napsütéses Florida látképe

Miben tud Neked segíteni a Szabo Law Group?

A Szabo Law Group, P. A. ügyvédi iroda névadója és alapítója dr. Szabó Áron, így egyszerre, tolmács szükségessége nélkül biztosított a magas színvonalú jogi munka és a magyar kommunikáció.

Ügyvédi irodánk floridai ingatlanok témájában a következőkben nyújt segítséget:

 • Ingatlan vásárlása: Az amerikai ingatlanvásárlási szabályok több kritikus pontban is különböznek a magyarországi rendszertől, így ingatlanvásárláshoz mindenképpen érdemes jogi támogatást igénybe venni.
 • A tulajdonosi struktúra kialakítása adóoptimalizálás céljából: Ügyvédi irodánk USA-beli adókérdésekben egyaránt örömmel nyújt segítséget ahhoz, hogy a szabályos és transzparens keretek között a lehető legkevesebb adóterhet kelljen a vásárlóknak elviselniük.
 • Befektetési célú ingatlan értékesítése: A vásárlás mellett az eladás is komplex feladat, amelyben a Szabo Law Group az ön rendelkezésére áll.
 • Ingatlan bérbeadása: Különösen a hosszútávú bérbeadásra vásárolt floridai ingatlanok esetén fontos, hogy a bérlőkkel kötött szerződés megfelelő garanciákat tartalmazzon és elsősorban a bérbeadó, azaz az Ön érdekeit tartsa szem előtt.

Szolgáltatásaink minden esetben tartalmaznak egy személyes vagy online konzultációt, amely során munkatársaink felvázolják az ügy menetét, a szükséges dokumentumok listáját, az ügymenet hosszát és a várható végkimenetelt. Amennyiben felkeltették érdeklődésedet a floridai ingatlanok, kérjük, keress bennünket bizalommal elérhetőségeink egyikén.

Hitelfelvételi lehetőségek Floridában

 • minimum 25% előleg
 • munkáltató vagy könyvelő által levélben igazolt jövedelem
 • a záráshoz szükséges eszközöknek az Egyesült Államok számláján kell lenniük, a forrásoknak 60 napig kell lenniük
 • a kölcsön nagysága legfeljebb 500 000 dollár
 • 3 havi tartalék szükséges
 • 50%-os adósságráta
 • Nemzetközi hiteljelentés használható, ha nincs hozzáférés nemzetközi jelentéshez, használhatjuk a hitelezők leveleit, akiknek legalább 12 hónapja fizetnek (minimum 3 levél)
 • a 25%-os kamatlábak 6,99%-ot tesznek ki
 • 50% előleg, 40% alól kivételek elfogadható külföldi hiteljelentéssel
 • munkáltató vagy könyvelő által levélben igazolt jövedelem
 • A lezáráshoz szükséges eszközöknek az Egyesült Államok számláján kell lenniük
 • 6 havi tartalék szükséges
 • 43%-os adósságráta
 • a kölcsön összege legfeljebb 3 500 000 USD
 • legalább egy hitelfelvevőnek rendelkeznie kell adószámmal a zárás előtt
 • a dokumentációt le kell fordítani angolra
 • Az árak jelenleg az 5,50% tartományban vannak, a társasházak 0,25-0,75% ütést igényelnek. 30 éves futamidő, az első 5 évre fix

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás