Az állampolgárság elutasításának 3 fő oka

A bevándorlás kapcsán gyakorta kapunk különleges kérdéseket, így úgy gondoltuk, hogy ezek a kérdések talán téged is érdekelhetnek. Ma arra térünk ki, hogy mi az a 3 ok, ami miatt az állampolgárságot elutasíthatják.

1. Megbukunk az angol és az állampolgári ismeretek vizsgán

Az amerikai állampolgárság elnyerésének érdekében az angol és az állampolgári ismeretek vizsgán is meg kell felelnünk. Sikertelen teszt esetén 90 napon belül kaphatunk egy következő esélyt a vizsga letételére. Ha azonban a második vizsga sem sikerül, akkor a jelentkezésünket elutasítják. Fontos, hogy pontosan ismerjük a pályázat tartalmát és a lehetséges kérdéseket.

2. A pénzügyi kötelezettségek teljesítésének elmulasztása

Mielőtt elindítanánk az állampolgársági kérelmünket, érdemes áttekinteni az esetleges tartozásainkat. Ha bármilyen kérdésünk van adótartozással kapcsolatban, akkor az adóhatósággal kell egyeztetnünk és tisztázni kell a fennálló helyzetet. Ha adósságaink vannak, akkor már jó előre érdemes elkészíteni egy pénzügyi tervet az adósságok törlesztésére vonatkozóan. A tartozásoknál a gyermektartást is figyelembe kell venni, hiszen, ha nem fizetjük pontosan a gyerektartást, akkor az állampolgársági kérelmünk szintén elutasításra kerülhet.

3. Az N-400-as nyomtatvány helyes kitöltése

A nyomtatvány kitöltésekor törekedjünk arra, hogy őszinték legyünk, hiszen ez lesz a legjobb nekünk. Ha más országban már voltunk házasok, akkor azt mindenképpen említsük meg és ugyan így járjunk el, ha például 15 évvel ezelőtt egy nappal túlléptük a vízumot. Nagy a kísértés, hogy ne valljunk be mindent, de ha nem mondjuk el az igazat, akkor arra a bevándorlási hivatalnok fog rájönni, hiszen mindennek utána járnak. Ha nem akarjuk azt, hogy az USCIS azt gondolja, hogy a bevándorlással kapcsolatos előzményeink hazugságok, akkor mindenképpen az igazat kell mondanunk.

Érdemes egy tapasztalt bevándorlási ügyvédet felkeresni, ha a teljes folyamat lebonyolításában segítségre van szükségünk. Egy cselekvési terv kidolgozása minden esetben segíthet. Ez egy ugyan olyan jogi helyzet, mint az, amikor pereskedünk és mindenképpen egy tapasztalt ügyvédre lesz szükség, aki a megfelelő útmutatást nyújtja és segít a pályázat benyújtásában. A honosítási kérelmünk végső kimenetelét nagyban befolyásolhatja, hogy kérünk-e segítséget.

Amennyiben segítségre van szükséged, akkor várjuk kérdéseidet, megkeresésedet és mi segítünk a teljeskörű ügyintézésben!

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás