Cikkünkben áttekintjük, hogy milyen fontosabb iratok szükségesek az E2 vízum igényléséhez.

Természetesen ezeken felül is kérhetnek be további dokumentumokat, hiszen minden esetnek megvannak a maga egyedi körülményei.

Alapító okirat, az amerikai társaság alapító okirata, illetve egyéb alapítással kapcsolatos dokumentumok

Cégbejegyzéskor kapjuk meg ezeket a dokumentumokat és ezek alapvető fontosságúak az E2 vízum ügyintézésekor. Cégalapítás igazolása, a működési megállapodások, a vállalkozás tulajdonjogának igazolása.

A beruházás létrejöttének igazolása

Az E2 vízum igénylőknek igazolniuk kell azt, hogy a befektetés létrejött. Bankszámlakivonatokkal igazolható a pénzeszközök átutalása, ami a mi befektetői számlánkról került elutalásra az amerikai cég üzleti számlájára. További pénzeszközök igazolására szolgálhatnak a bankszámlakivonatok, amellyel igazolhatjuk a befektetésbe érkező befektetési célzatú pénzeszközöket. Ilyen lehet az üzleti tevékenységgel kapcsolatos kiadásokról szóló számla is vagy a vállalat bankszámlakivonata, ahol jól látható, hogy kifizetésre került.

Üzleti engedély

Az E2 vállalkozáshoz üzleti engedélyre van szükség, amelyet az adott helyen (ahol a befektetés létrejött) lehet beszerezni és ezt kell benyújtani a vízumigényléshez is. Ez az engedély a vállalkozás működéséhez elengedhetetlen.

Üzleti terv

Ez az egyik legfontosabb dokumentum a vízumkérelem során, hiszen az üzleti tervben ismertetjük az üzleti modellt, a pénzügyi előrejelzéseket, illetve az elkövetkezendő 5 évre vonatkozó munkaerő-felvételi terveinket.

Bérleti szerződés, szerződések másolata

A bérleti szerződés arra a helyiségre vonatkozzon, amelyben a vállalkozást működtetjük.

Önéletrajz, diploma, oklevelek és egyebek

Annak érdekében, hogy bebizonyítsuk sikeresen fogjuk működtetni a vállalkozást, csatolni kell az önéletrajzunkat, a diplomát vagy diplomákat, a különféle okleveleket és minden olyan hivatalos dokumentumot, amellyel igazoljuk, hogy képesek leszünk az előttünk álló feladat megoldására.

Hozzátartozókkal kapcsolatos dokumentumok

Ha eltartottjaink vannak, házastársunk, illetve gyermekek 21 év alatt, akik nem házasok, akkor az igazolást is csatolni kell az eltartásukról. Ilyen lehet az útlevél vagy az anyakönyvi kivonat.

A pénzügyi források igazolása

Minden esetben a saját konkrét körülményünktől függ, hogy mit csatolunk be igazolásként arra vonatkozóan, hogy bizonyítsuk a beruházáshoz szükséges pénzeszközzel rendelkezünk.

Valós és működő vállalkozás igazolása

Fényképek a vállalkozásról, ügyfeleknek kiállított számlák, a céges honlapunk mind bizonyítékul szolgálhat arra vonatkozóan, hogy a vállalkozás működik és valós.

Útlevél

Az állampolgárság igazolására a személyes adatokat tartalmazó oldalt fénymásolatát kell becsatolni.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás