Az Egyesült Államok az egyik legvonzóbb célpont a világ minden tájáról érkező vállalkozók és munkavállalók számára. Az L1 vízum egy olyan lehetőséget kínál, amely segíthet külföldi vállalatoknak vezetőket, menedzsereket vagy speciális szaktudással rendelkező alkalmazottakat áthelyezni az Egyesült Államokba egy kapcsolódó amerikai vállalathoz. Ebben a cikkben a L1 vízum pár fontos előnyét mutatjuk be, amelyek segítenek abban, hogy megalapozott döntést hozzunk, ha ezt a bevándorlási lehetőséget fontolgatjuk.

Az L1 vízum nem igényel különösebb beruházást

Az L1 vízum egyik kiemelkedő előnye, hogy nem követel meg jelentős beruházást. Más vízumok, mint például az E2 vízum, gyakran előírják, hogy az üzletbe jelentős összeget kell befektetni. Az L1 vízum esetén nincs konkrét befektetési összeg kikötés, de az új kérelmezőknek már bizonyítaniuk kell, hogy az amerikai működés finanszírozása biztosított lesz az igénylés jóváhagyásától számított egy évig. Azaz az amerikai működés összhangban lesz a befektetés nagyságával és lesz ügyvezető, aki szintén kifinanszírozható.

Nincsen lekorlátozva meghatározott országokra

Ez a vízum széles körű lehetőséget biztosít, mivel nincs országspecifikus korlátozás. Más vízumok gyakran csak bizonyos országok állampolgárai számára érhetők el, de az L1 vízum szinte minden ország állampolgárai számára nyitva áll, ezáltal sokoldalú lehetőséget kínál azoknak, akik az Egyesült Államokban keresnek munkalehetőséget.

Jó megoldás, ha hosszabb tartózkodást tervezünk az Egyesült Államokba

Az L1 vízum lehetővé teszi a hosszabb tartózkodást az Egyesült Államokban. Különösen értékes lehet azoknak a kérelmezőknek, akik még nem használták fel a H1B státuszban töltött idejüket. Az L1A vízummal rendelkezők akár hét évig is meghosszabbíthatják vízumukat, míg az L1B vízummal rendelkezők maximum öt évre hosszabbíthatnak. Ez a vízum hosszabb ideig biztosít lehetőséget az Egyesült Államokban való tartózkodásra, és akár visszavételi időt is tartalmazhat az időszak alatt, amit az Egyesült Államokon kívül töltenek.

Az L1 vízummal a zöld kártya megszerzési szándékot is jelezhetjük

Az L1 vízum kettős szándékú vízumnak számít, ami azt jelenti, hogy a kérelmezők az L1 vízum kérelmezése során kifejezhetik a zöld kártya megszerzésének szándékát is. Ez azt eredményezi, hogy az L1 vízum nem követeli meg a kérelmezőktől, hogy kizárólag nem bevándorlói szándékot tartsanak fenn. Ez a rugalmasság lehetővé teszi az egyének számára, hogy állandó tartózkodásra törekedjenek, miközben ideiglenesen az Egyesült Államokban dolgoznak L1 státuszban.

Gyorsított eljárással is igényelhető

Az L1 vízum jogosultságot biztosít prémium feldolgozásra. Ez azt jelenti, hogy a kérelmezők egy kiegészítő díjat fizetve 15 naptári napon belül feldolgozhatják L1 vízumkérelmüket. Ez gyorsabb eljárást jelent, és segíthet az Egyesült Államok Állampolgársági és Bevándorlási Szolgálata (USCIS) jóváhagyásának megszerzésében.

Az L1 vízum számos előnyt kínál az Egyesült Államokban munkalehetőséget kereső vállalkozók és magánszemélyek számára. A jelentős beruházási követelmény hiánya, a széles körű jogosultság, a hosszabb tartózkodás lehetősége, a kettős szándékú besorolás, a kényelmes út a zöldkártyához és a prémium feldolgozás lehetősége, mind vonzóvá teszi ezt a vízumot.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás