Mire figyeljünk oda, a B1 és a B2 vízum igénylésünk kapcsán?

Hoztunk pár hasznos tanácsot a B1 és B2 vízum igénylés kapcsán, amellyel akár 6 hónapig is tartózkodhatunk az Egyesült Államok területén, üzleti vagy turisztikai céllal.

Bizonyítsuk be ragaszkodunk saját hazánkhoz.

Az első, hogy bizonyítsuk be ragaszkodunk saját hazánkhoz. A bevándorlási képviselők mindegyike azt feltételezi, hogy bevándorlási szándékkal megyünk az Egyesült Államok területére.

Az interjún nekünk az ellenkezőjét kell bizonyítanunk, azaz azt, hogy valóban tervezzük a visszatérést saját hazánkba és nem szeretnénk tartósan az USA területén maradni. Ezt úgy tudjuk bizonyítani, hogy igazoljuk van lakásunk vagy házunk, van egy vállalkozásunk, vagy egy munkahelyünk hazánkban.

Tehát bizonyítjuk, hogy igen erős szálakkal kötődünk otthonunkhoz. Azzal is bizonyíthatjuk, hogy magunkkal visszük az adóigazolásunkat, amely igazolja, hogy ott fizetjük az adót, esetleg egy bankszámlakivonatot, amellyel a havi költéseinket igazoljuk. Szerencsés esetben erről kerülnek levonásra a közüzemi számlák is, így két legyet üthetünk egy csapásra.

Házasság esetén, a házassági anyakönyvi kivonatot, hiszen a párunk otthon vár ránk. Ezek segíthetnek abban, hogy bizonyítsuk érkezésünk valódi okát. Amikor ezeket az igazolásokat megmutatjuk a hivatalnoknak, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy megadják a vízumot.

Érkezzünk elegendő pénzzel az országba, amellyel fedezni tudjuk a kint tartózkodásunk összes költségét.

A második, hogy elegendő pénzzel érkezzünk az országba, amellyel fedezni tudjuk a kint tartózkodásunk összes költségét. Ezzel a vízummal nem lehet munkát vállalni az USA területén, de vízuminterjún ettől függetlenül részt kell vennünk.

A tisztségviselő meg akar győződni arról, hogy van elegendő anyagi fedezetünk a kint tartózkodásra. Amennyiben nem tudunk elegendő pénzt felmutatni, akkor azt fogják feltételezni, hogy illegális munkavállalás céljából szeretnénk bevándorolni. Természetesen olyan eset is előfordulhat, hogy barátoknál szállunk meg, ilyenkor nem szükséges annyi pénzt vinnünk, de legyen nálunk egy levél, vagy bármilyen más dokumentum, ami ezt igazolhatja.

Legyen nálunk minden olyan irat, amivel igazolhatjuk érkezésünk okát.

A harmadik, hogy minden olyan irat legyen nálunk, amivel igazolhatjuk érkezésünk okát. Ha turisztikai céllal érkeztünk, akkor mutassuk meg a szállodafoglalást, esetleg az előre megvásárolt múzeumi vagy egyéb látványosságok belépőit.

Tovább utazás esetén a következő országba történő foglalásaink is bizonyító erejű dokumentumok lehetnek. Amennyiben egy konferenciára érkeztünk, akkor a meghívókat, vagy a jegyünket mutassuk meg a hivatalnoknak, amely igazolja, hogy mikor és milyen eseményen fogunk részt venni.

Ha él kint rokonunk vagy ismerősünk, akkor el kell tudnuk majd magyarázni, hogy milyen kapcsolatunk fűződik hozzájuk.

A negyedik, hogy ha él kint rokonunk vagy ismerősünk, akkor el tudjuk majd magyarázni, hogy milyen kapcsolatunk fűződik hozzájuk. Az interjú során rá fognak kérdezni, hogy van-e kint családtagunk, vagy barátunk, aki támogathatná érkezésünket.

Erre azért kérdeznek rá, mert azt szeretnék megtudni, hogy mennyi időre tervezzük a látogatásunkat. Nekünk el kell tudnunk magyarázni, hogy nem az a tervünk, hogy kint maradjunk hosszabb távon is az ismerősöknél, csupán turisztikai vagy üzleti céllal érkeztünk.

A telefonunkon megtalálható információkat nézzük át alaposan, még mielőtt bemegyünk az interjúra.

Az ötödik, hogy a telefonunkon megtalálható információkat nézzük alaposan át, még mielőtt bemegyünk az interjúra. A bevándorlási képviselők, különösen a vám- és határvédelemmel foglalkozó hivatalnokok, előszeretettel nézik át a telefonok tartalmát. Győződjünk meg arról, hogy semmilyen ránk nézve, potenciálisan veszélyt hordozó információt nem tartalmaz a telefonunk.

 

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás