Magyar idő szerint 15 és 22 óra között

+36-21/262-0080

Az első európai expedíciót Juan Ponce de Leon spanyol felfedező 1513-ban vezette Floridába.
Az államot a spanyol húsvéti ünnepség tiszteletére nevezte el „Pascua Floridának”, vagyis a Virágok Ünnepének.
Juan Ponce de León spanyol felfedező a floridai tengerparton szállt partra a mai Szent Ágoston közelében, és a legendák szerint a fiatalság mitikus szökőkútját kereste.
Megalapította Puerto Rico legrégebbi települését, és Észak-Amerika szárazföldjén landolt, egy régióban, amelyet „Floridának” nevezett el.
📷 biography .com
Egyesült Államokba történő beutazást vízum igénylése nélkül üzleti vagy turisztikai céllal maximum 90 napra lehetséges, mivel Magyarország a Vízummentességi Program röviden VWP tagja.
Nagyon fontos, hogy a program keretein belül a látogatók maximum 90 nap, vagy annál rövidebb időre van jogosultságuk az Amerikai Egyesült Államokban tartózkodni. Nem dolgozhatnak és nem tanulhatnak, illetve a legtöbb esetben a Vízummentességi Programmal belépő személyek nem változtathatják meg a státuszukat, és nem hosszabbíthatják meg az Amerikai Egyesült Államokban való tartózkodásukat sem.

Az L1 #üzletivízum - business visa Executive vagy Manager szintű alkalmazottnak megfelelő vízum, illetve ide sorolhatjuk még az üzleti tulajdonosokat, illetve bizonyos cégeknél dolgozó (L1B Visa) speciális szakismerettel rendelkező munkatársakat.

Nagyon sok dokumentációt kell benyújtani a tengerentúli és az amerikai vállalkozások tulajdonjogának és irányításának, valamint a vállalkozások működésének bemutatásához. Bár az új amerikai irodák esetében a dokumentációs követelmények alacsonyabbak az amerikai székhelyű vállalatnál. A dokumentációt két példányban kell megadni az USCIS számára, kivéve, ha egy nagyon nagy cég „takaró iktatással” rendelkezik, azaz jelentős számú alkalmazottat szeretne az Egyesült Államokba költöztetni. Ekkor dönthet úgy, hogy ehhez általános petíciót nyújt be.

Részletesebben olvashatsz az üzleti vízum előnyeiről és követelményeiről ha ide kattintassz.

Nézzük, kinek való a kereskedői vízum!

A szerződéses kereskedői vízumok (E-1) és a szerződéses befektetők vízumai (E-2) nem bevándorló vízumok, olyan országok állampolgárai számára valók, amelyeknek az Egyesült Államokkal kereskedelmi szerződést tartanak fenn.

Az E-1 vízumot kell igényelni, ha egy olyan Egyesült Államokban kereskedő vállalat alkalmazottjaként utazunk ki, amely nemzetközi kereskedelmének több mint 50%-át kizárólag az anyaország és az Egyesült Államok között folytatja le.

Az E-2-es vízum lehetővé teszi, hogy egy általunk ellenőrzött jelentős befektetést ellenőrizzünk, és ehhez belépjünk és dolgozzunk az Egyesült Államokban.

Ezek a vízumok nem bevándorló vízumok, épp ezért csak, és kizárólag ideiglenesek lehetnek.

Bővebb információért kattints ide!

Magyarország és az Egyesült Államok közötti megállapodások értelmében a magyar állampolgárok 90 napot meg nem haladó üzleti útra, vagy küldetésre vízummentességet élveznek.

A tanulmányi utzások azonban jellemzően ennél hosszabbak, akár több éves időszakot is felölelhetnek, így az ilyen utakat egy tanulmány vízum segítségével engedélyeztethetjük.

Weboldalunkon részletes információt találsz az F1 vízum előnyeiről, követelményeiről, a vízumeljárásról. Kattints ide!

1. oldal / 4