Miben tud segítséget nyújtani az ügyvédi iroda, ha Amerikában szeretnénk céget alapítani?

A cégek alapítása, mint például a Kft., azaz az LLC, a részvénytársaság és a nonprofit szervezet Amerikában is szabályokhoz kötött. Az amerikaiugyved.hu szakértői kifejezetten a floridai üzleti életre szakosodtak, így gyors segítséget tudnak nyújtani akkor, amikor cégalapításra kerül sor. Egy cég alapításakor számos fontos döntést kell meghoznia egy cégvezetőnek. A floridai cégek alapítására szakosodott vállalkozás segíthet kiválasztani a cég nevét, a megfelelő cégstruktúrát, valamint a cégformát is.

A floridai vállalkozások többsége LLC, azaz korlátolt felelősségű társaság, de természetesen lehetőség van szakmai LLC-k alapítására is. Szakmai LLC-t kizárólag engedéllyel rendelkező szakemberek alapíthatnak. A Kft.-k hatalmas előnye, hogy védi a partnerek vagyonát.

Milyen feltételek mellett lehet Floridában Kft.-t alapítani?

A társaságnak minimum 500 000 forintnyi alaptőkével és minimum 100 000 Forintnyi betéttel kell rendelkeznie. A Kft. megalapításakor a készpénzbetétek összege minimum 30% kell, hogy legyen és a céget csak akkor jegyzik be, ha az alaptőke felét készpénzben biztosítjuk. Amennyiben hátralékunk keletkezik, úgy azt legkésőbb 1 éven belül be kell fizetni.

A Kft. szervezeti felépítése

A Kft. fő szerve a közgyűlés. Minden évben egy alkalommal kötelező összehívni a közgyűlést, hiszen ilyenkor lehet a társasággal kapcsolatos összes fontos kérdésben dönteni. Ekkor készül el a mérleg, ilyenkor kell megtenni az alapszabály módosításokat és felosztani a nyereséget. A közgyűlés mellett természetesen szükség lesz vezetőkre, akik képviselik a céget és elvégzik az üzleti könyvek szakmai kezelését. A felügyelőbizottság feladata például az, hogy megválassza a tagságot. A Kft.-nek minimum 3 főt kell foglalkoztatnia, akiket a taggyűlés választ meg. A cégnek rendelkeznie kell hivatalos könyvvizsgálóval is.

Milyen előnyökkel kecsegtet egy Floridai Kft. alapítása?

A Kft.-k hatalmas előnye, hogy minden tag csak a saját betétje erejéig felel. Ahogy Magyarországon, úgy Floridában sem kell több millió forinttal rendelkezni ahhoz, hogy Kft.-t lehessen alapítani. Egy kis költséggel elindított Kft. a későbbiekben akár nagyobb cégcsoporttá is válhat, így elkerülhető, hogy már a cég alakulásakor több millió forintos kezdő tőkével kelljen rendelkeznünk.

 

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Milyen előnyökkel kecsegtet egy Floridai Kft. alapítása?

A Kft.-k hatalmas előnye, hogy minden tag csak a saját betétje erejéig felel. Ahogy Magyarországon, úgy Floridában sem kell több millió forinttal rendelkezni ahhoz, hogy Kft.-t lehessen alapítani. Egy kis költséggel elindított Kft. a későbbiekben akár nagyobb cégcsoporttá is válhat, így elkerülhető, hogy már a cég alakulásakor több millió forintos kezdő tőkével kelljen rendelkeznünk.

Mire kell még odafigyelni, amikor céget alapítunk

A cég neve nem tartalmazhat olyan kifejezést, ami azt sugallhatja, hogy nem az okiratban foglalt céloknak megfelelően hozták létre a Kft.-t. A cégnévnek jól megkülönböztethetőnek kell lennie a nyilvántartásban már szereplő más szervezetek neveitől. Az International Revenue Service, azaz az IRS adja ki a munkáltatói azonosító számot, az EIN számot. Ennek megléte kulcsfontosságú, hiszen ez alapján lehet a vállalkozást beazonosítani. Minden vállalkozásnak tisztában kell lennie a helyi adókkal, így érdemes olyan könyvelővel vagy jogi képviselővel felvenni a kapcsolatot, aki érti is az üzleti adók összetettségét, mint például az amerikaiugyved.hu.

Az üzletrész örökölhető, de az üzletrész felosztásra is kerülhet

Kft.-k esetében az üzletrész örökölhető. Természetesen az alapszabályban erről másképpen is lehet rendelkezni, de akkor pontosan meg kell határozni, hogy a részvényt mely tagok vásárolhatják vissza. Amennyiben a tagnak nincsen utódja, úgy a tagsága automatikusan jogutód nélkül szűnik meg. Átruházással, örökléssel és jogutódlással lehet az üzletrészt felosztani. Ehhez a taggyűlésnek hozzá kell járulnia és csak ezután következhet a részvények felosztása. Ha nem kívánunk az üzletrész felosztással bajlódni, akkor ezt a lehetőséget az alapszabályban ki is lehet zárni.

Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás