Amikor egy vállalkozás létrehozásán gondolkodunk, akkor a cégnév kitalálása az egyik legfontosabb lépés kell, hogy legyen. A cégnév nagyban befolyásolja a márkaépítést és a cégről kialakuló képet. Florida tökéletes hely egy vállalkozás számára hiszen itt nagyon alacsony a jövedelemadó és a gazdaság folyamatosan növekszik. Amerikában minden egyes államban mások a követelmények a vállalkozások elnevezésére vonatkozóan.

Első lépésként gondoljuk át az üzleti struktúrát

Egy név eldöntése előtt a cég üzleti struktúráját kell kitalálni, hiszen minden egyes üzleti struktúrának más és más a névre vonatkozó elnevezési követelménye. Vannak az LLC-k és a társaságok, az informális üzleti struktúrák, az egyéni vállalkozások és természetesen a közkereseti társaságok.

Informális üzleti struktúrák:

Egy egyéni vállalkozó (Sole Proprietorship) esetében a vállalkozásnak a vállalkozó neve alatt kell futnia. Ha más nevet szeretnénk használni, akkor egy kérvényt kell benyújtanunk a DBA-hoz.

A közkereseti társaságoknál (General Partnership) nagyon hasonlóan a követelmények, mint az egyéni vállalkozóknál. A közkereseti társaságok 1 vagy 2 személyből állnak így a cég nevének tartalmaznia kell az összes személy vezetéknevét. Ebben az esetben is, ha más nevet szeretnénk, akkor a DBA-hoz kell benyújtani a kérvényt.

LLC vagy korlátolt felelősségű társaságok esetében a névnek tartalmaznia kell az LLC kifejezést, vagy annak egy változatát, mint például az L.L.C.Ha ügyvédi irodáról vagy esetleg egy bankról van szó, akkor további ügyintézésünk is adódhat és ehhez egy engedéllyel rendelkező szakembert kell felkérni. Oda kell figyelni, hogy névválasztáskor a név ne tartalmazzon olyan szavakat, amelyek miatt összetéveszthetik vállalkozásunkat egy kormányzati szervvel. Floridában például nem tartalmazhat a név olyan nevet, amely arra utal, hogy jogellenes célra alapították.

Vállalat esetében, ha például egy C-Corp vállalatról van szó, akkor a cég nevének tartalmaznia kell a corporation, a company vagy az incorporatedilletve limited szavak valamelyikét. Floridában nem tartalmazhat a név olyan kifejezést, amely jogellenes, illetve az alapító okirattal ellentétes célra alapították meg. Ezen felül nem tartalmazhat olyan kifejezést, amely arra utalhat, hogy a vállalkozás kapcsolatban állhat például egy szövetségi kormányzati szervvel, mint például az Államkincstár. Az S-Corp kifejezés senkit se tévesszen meg, mert az nem egy cég struktúra, hanem egy adózási forma. Ezt a formát LLC-k vagy társaságok használhatják.

Legyen szó bármely névről, a cégünk nevének megkülönböztethetőnek kell lennie más, Floridában lévő vállalkozások neveitől. Ilyen nem megkülönböztető név az Online Store Inc. és az Online Store LLC. Az sem hoz változást, ha a névbe a „the” vagy az „a” bekerül. Amerikában gyakorta használják a „&” jelzést, de ettől sem különbözünk, ha a „and” kerülne a cég nevébe. A cég nevébe egyáltalán nem kerülhet bele olyan szó, amely ugyanúgy hangzana, mint egy már meglévő vállalkozás neve.

Ha külföldi céget szeretnél alapítani, akkor minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen mi segítünk a teljes folyamat lebonyolításában.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás