Bemutatjuk az LLC alapítás kérelmének fontosabb pontjait, éves bejelentés, adózás, bejegyzés lépései

Milyen adatokat kell megadnunk a kérelemben?

1. Az LLC neve

A kérelemben meg kell adni az LLC nevét. Ha a kiválasztott név már foglalt Floridában, akkor a 605.0906. § szerint alternatív nevet kell használnunk. A névnek tartalmaznia kell egy olyan kifejezést is, amely LLC-ként jelzi a cégünket. Fontos tudni, hogy Floridában az ott bejegyzett névvel kell az üzleti tevékenységünket lebonyolítani, nem pedig azzal a névvel, amellyel eredetileg a saját országunkba bejegyzésre került vállalkozásunk.

2. Jelezni kell a joghatóságot

A joghatóság az, ahol az eredeti cég bejegyzésre került.

3. FEI-szám feltüntetése

A FEI tulajdonképpen egy azonosító szám, amely a szövetségi munkáltatói azonosítónk. Ez a 9 jegyű számsor az LLC adózása szempontjából lényeges. A számot teljesen ingyen adják ki részünkre és egy nagyon gyors eljárási folyamattal kell számolnunk. Ha nem vagyunk amerikai állampolgárok, akkor is meg lehet szerezni a FEI számot, bár az kissé bonyolultabb eljárás.

4. Mire figyeljünk az első üzleti tranzakció során?

Ha engedély nélkül kezdjük meg az üzleti tevékenységünket Floridában, akkor a kérelemben ezt fel kell tüntetni és sajnos számítani kell a bírságra is.

5. Az LLC székhelye

A kérelemben jelezni kell azt a helyet, ahol a társaságunk a hivatalos üzleti tevékenységét fogja végezni.

6. Levelezési cím megadása

Levelezési cím, az a hely ahová az LLC-vel kapcsolatos levelezések érkeznek.

7. A floridai illetőségű bejegyzett ügynök neve és címe

A kérelemben itt kell jelölni azt a személyt, azaz a bejegyzett ügynököt, aki az LLC hivatalos ügyeit intézi. Nem elég, ha Amerika egy másik államában van bejegyzett ügynökünk, hanem fontos, hogy Floridában is rendelkezzünk ügynökkel. A címnek mindenképpen tényleges fizikailag is létező címnek kell lennie, mert postafiók szám megadását nem engedélyezik. A címmel nem szabad visszaélni, hiszen ezen a címen a bejegyzett ügynöknek át kell vennie és hivatalosan aláírnia a céggel kapcsolatos hivatalos leveleket. A kérelem is erre a címre fog megérkezni.

Ha bejegyzett ügynökre van szükséged, akkor mi szívesen nyújtunk segítünk és a teljes kérelmezési folyamatot is lebonyolítjuk. Cégünk már eddig is több száz vállalatnak segített a floridai vállalkozás elindításában.

8. Az LLC ügyvezetőjének vagy ügyvezetőinek neve és címe

A kérelemnek tartalmaznia kell legalább egy olyan személynek a nevét, aki ügyvezetői meghatalmazással rendelkezik. A nevet és a pontos beosztást is fel kell tüntetni a nyomtatványon.

9. Létesítő okirat

A létesítő okiratnak mindig abból az országból kell származnia, ahol az LLC-t megalapították.

10. Meghatalmazott személy aláírása

A kérelmet egy olyan személynek kell aláírnia, aki meghatalmazással rendelkezik és eljárhat az LLC hivatalos ügyeiben. A kérelemben alá kell írnia azt is, hogy a kérelemben megadott információk megfelelnek a valóságnak.

Ha külföldi LLC-t szeretnél alapítani, akkor minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlap kitöltésével, hiszen mi segítünk a teljes folyamat lebonyolításában.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás