Sokan nem nagyon tudják, hogy mire számíthatnak az E2 vízuminterjú során, így mi most a legalapvetőbb kérdéseket gyűjtöttük össze, amelyekre nagy valószínűséggel számítani lehet. Amikor vízumért folyamodunk egy konzulátuson vagy egy külföldi nagykövetségen, akkor a folyamat végén részt kell venni egy interjún, ahol a bevándorlási képviselő fog nekünk szegezni pár kérdést. Mi most néhány általánosabb kérdést vettünk górcső alá.

Miért érkeztünk a vízuminterjúra?

Erre nagyon egyszerű a válasz, hiszen azért, hogy az E2 vízummal kapcsolatos interjút lefolytassuk.
Mi a cég neve és hogyan épül fel a tulajdonosi struktúra?
Természetesen a nevet már előzetesen megkapták az általunk benyújtott anyagba, de ezt a kérdést minden esetben felteszik. A tulajdonosi struktúrára azért kérdeznek rá, hogy pontosan lássák a tulajdoni hányadokat, így meg tudnak bizonyosodni arról, hogy minimum 50%-ban szerződéses országbeli állampolgár tulajdonában van a cég.

Mivel foglalkozik a cég?

Ez egy roppant egyszerű kérdés, de erre is válaszolni kell. Itt újabb kérdéseket tehetnek fel, hiszen rákérdezhetnek, hogy milyen képesítéssel rendelkezünk.

Milyen végzettséggel és tapasztalattal rendelkezünk?

Ha egy grafikai céget szeretnénk elindítani az országban, akkor ilyen típusú végzettséget kell igazolnunk. A válasz alapján könnyedén meg tudják állapítani, hogy van-e bármilyen tapasztalatunk az adott témában. Ezzel azt is el tudják dönteni, hogy mennyi az esélye annak, hogy a cég sikeres legyen. Ennél a kérdésnél arról kell meggyőznünk a képviselőt, hogy alkalmasak vagyunk ennek a cégnek a vezetésére.

Milyen szerepet töltünk be a cégben?

Itt pontosan azt kell elmagyarázni, hogy milyen feladataink lesznek az adott cégen belül. A lényeg, hogy amikor E2 vízumért folyamodunk, akkor az USA-ba való beutazásra kell törekednünk és irányítani, valamint fejleszteni szeretnénk itt a vállalkozásunkat. Ha grafikai céget alapítunk, akkor ne mi legyünk a grafikusok, hanem arra vegyünk fel alkalmazottakat. Mi az irányítással és a fejlesztéssel foglalkozzunk.

Mennyi pénzt fektetettünk be a cégbe?

Mivel ez egy beruházáson alapuló vízum, ezért az egyik legfontosabb kérdéshez érkeztünk el. A képviselő arra szeretne fényt deríteni, hogy vajon jelentős összeget fektettünk-e be a cégbe. A következő kérdés ehhez a kérdéshez szorosan kapcsolódik.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás