Florida az egyik legjobb hely az Egyesült Államok területén. Ha itt szeretnénk ingatlant vásárolni, akkor az számos előnnyel járhat. Floridában nincsen jövedelemadó, így nagyon sok pénzt lehet megtakarítani, ha a hazai adózást vesszük alapul. Floridában emellett nem létezik az ingatlanadó sem, amely itthon Magyarországon igen borsos, ha például 5 éven belül szeretnénk ingatlanunkat értékesíteni. További előnye az ingatlanvásárlásnak, hogy nem ismerik a hagyatékadót sem, így, ha örököljük a floridai ingatlant, akkor minden bizonnyal szintén sok pénzt takaríthatunk meg. Emellett itt még létezik a vagyonvédelem, azaz, ha bármilyen tartozást halmoznánk fel, akkor sem tehetik rá a hitelezők a kezüket az ingatlanra, hiszen az otthonokra vonatkozó vagyonvédelmi kedvezmény X. cikk 4. szakasza szerint egyetlen hitelező sem kényszerítheti ki a ház vagy lakás eladását egy ítélet kielégítése érdekében sem.

Milyen előnyei vannak még a floridai ingatlanvásárlásnak?

Floridában úgy tartják, hogy itt mindenki előbb tanul meg úszni, mint olvasni. A nyár itt 6 hónapig tart, így talán ez is megmagyarázza azt, hogy miért vásárolnak ilyen sokan itt ingatlant. Valljuk be őszintén, ki ne szeretne fél éven keresztül sütkérezni a napon és élvezni az Atlanti-óceánt. A hűsítő szellő és a forró homokos strandok, már csak hab a tortán. Florida lakossága évről évre növekszik és a szórakozni vágyó turisták is milliószámra lepik el a várost. A floridai ingatlanpiacra való befektetésre soha nem lehet azt mondani, hogy késő. Floridában az ingatlanárak alacsonyabbak, mint az országos átlag és emellett még mindig nagyon sok beépítetlen területtel rendelkezik. A gazdaság óriási ütemben növekszik, amely köszönhető a nagy számú turistának és az új vállalkozásoknak. Az ingatlanpiacra folyamatosan jó hatást gyakorol a stabilitás, ezért egyre többen tehetik meg azt, hogy hitelt vegyenek fel az ingatlanok megvásárlására. Ezen az ingatlanpiacon nem kell attól tartani, hogy a kiadásra szánt ingatlan hosszabb távon is üresen állhat, hiszen folyamatos az igény a bérelhető ingatlanokra. Az ingatlanokat nem csak pihenés céljából lehet kiadni, hiszen a vállalkozások számának növekedésével a bérlésre is nagyobb a kereslet. A cégeknek egyre több kibérelhető ingatlanra van szükségük ahhoz, hogy munkavállalóiknak elhelyezést tudjanak biztosítani, de természetesen a magánemberek is szép számmal keresik a bérelhető lakhatási megoldásokat.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Konkrétan mire számíthatunk, ha hitelből szeretnénk megfinanszírozni a floridai ingatlanvásárlásunkat?

Két féle hitelfelvételi lehetőség is kínálkozik Floridában. Az első eshetőség, hogy minimum 25% előleget kifizetünk az ingatlanra és a könyvelőnk levélben leigazolja a jövedelmünket. A kölcsön nagysága maximum 500 000 dollár lehet és minden esetben a bank 3 havi tartalékot is elvár a bankszámlán. A másik lehetőség, hogy maximum 3 500 000 dollár hitelt veszünk fel. Ekkor már 6 havi tartalékot vár el a bank és szintén igazolni kell a jövedelmet. Egy ekkora összegű hitel esetén már rendelkezni kell érvényes adószámmal is. Az előleg ebben az esetben magasabb, így 50 százalékot kell letennünk.

Az amerikaiugyved.hu ingatlanvásárláskor, befektetési célú ingatlanértékesítéskor és ingatlan bérbeadáskor is segítséget nyújt. A magyarországi rendszertől nagyban különböző floridai ingatlanvásárlási szabályok böngészése helyett jobb, ha ügyeinket szakértőre bízzuk. Amennyiben pedig bérbeadásról van szó, akkor fontos, hogy olyan bérleti szerződéssel rendelkezzünk, amely nekünk bérbeadóknak kedvez, azaz a mi érdekeinket tartja szem előtt.

Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás