Korábbi részek zöldkártya kapcsán

Itt találod azokat a bejegyzéseket, amelyek a zöldkártya interjúhoz kapcsolódnak: 1. rész, 2. rész , 3. rész.

Zöldkártya esetén fontos a pénzügyi szponzor

Annak a félnek, aki a kérelmet benyújtja rendelkeznie kell egy elsődleges pénzügyi szponzorral. Egy szponzor családnak évente körülbelül 25 000 dolláros jövedelmet kell igazolniuk. Ha a kérelmező nem dolgozik vagy esetleg csak részmunkaidőben, akkor mindenképpen társszponzort kell felmutatnia.

Csak amerikai állampolgár és törvényes lakos lehet szponzor, hiszen ő teljesíteni tudja az összes feltételt, amit az USCIS követelményként támaszt. A társ támogatókat is alapos vizsgálatnak szokták alávetni, a teljes háztartást felmérik, hogy biztosan megfeleljenek a jövedelemhatárnak.

Ennek az egész eljárásnak az a lényege, hogy az amerikai államot biztosítsuk arról, hogy a kérelmező nem az amerikai kormánytól várja majd a támogatást addig, amíg a megfelelő kreditet összegyűjti a társadalombiztosítás kapcsán és amerikai állampolgárrá válik. A társszponzoroknak tisztában kell azzal lenniük, hogy akár több éven át is felelősséget kell vállalnia a kérelmezővel kapcsolatban.

Milyen típusú dokumentációra lesz szükség a pénzügyi szponzortól?

A pénzügyi szponzoroknak a státuszukat kell igazolniuk, hiszen csak amerikai állampolgár lehet szponzor. Igazolni kell az amerikai lakóhelyet a jogosítvány vagy a személyi igazolvány segítségével. Ha alkalmazott az illető, akkor egy jövedelemigazolást kell felmutatnia az USCIS-nak, amelyet a munkaadótól lehet beszerezni. Nyugdíjas szponzor esetén a nyugdíjszámlák kivonatára lesz szükség, amelyen a jövedelem kimutatható, de bekérhetik az előző évi adóbevallást is.

Láthatjuk, hogy egy nagyon összetett dolog a házasságon alapuló zöldkártya megszerzése, ezért tényleg érdemes hozzáértő bevándorlási ügyvéd segítségét igénybe venni. Azok az ügyfelek, akik már előre tudják, hogy egy többlépcsős folyamat áll előttük, azoknak minden segítséget érdemes megragadniuk, hiszen nagyon könnyen el lehet veszni a számtalan kérvény, nyilatkozat és a bizonyítékok között.

Egyáltalán nem biztos, hogy amit mi jónak vélünk, azt az USCIS is annak fogja gondolni, viszont egy jó ügyvéd pontosan tudja, hogy az adott időszakban mi az, amire mindenképpen érdemes odafigyelni.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás