Hogyan Védheti Cégét?

Floridai csődeljárások elsajátítása és a vállalkozás védelmének stratégiái az elsődleges cél.

Sok vállalkozás számára a pénzügyi kihívásokkal való szembesülés a sajnálatos valóság. Bizonyos esetekben szükséges lépés a csődeljárás megindítása annak érdekében, hogy könnyítsünk adósságunkon, illetve átalakítsuk pénzügyeinket. Florida államban a jogi környezet alapos ismerete nélkül nagyon nehéz lesz eligazodni a csődeljárásban. A hatékony stratégiák kidolgozása elengedhetetlen a vállalkozásunk védelme érdekében.

A csődeljárás típusainak megértése

Floridában a vállalkozások jellemzően a csődtörvénykönyv 7. vagy a 11. fejezete alapján nyújtanak be csődeljárást. Az eszközök felszámolása a hitelezők kifizetése érdekében a 7. fejezet, míg a 11. fejezet egy átszervezés lehetőségéről szól, amely a további működést is lehetővé teheti, ha a bíróság jóváhagyja a tervünket. Hogy éppen melyik fejezet mellett tesszük le a voksunkat, az a vállalkozásunk egyedi körülményeitől függ.

Azonnali védelem automatikus tartózkodással

A csődeljárás megindításakor egy úgynevezett automatikus felfüggesztés lép életbe. A jogi végzés segítségével leállítják a legtöbb behajtási tevékenységet, így a pereket, az árveréseket és a hitelezői kommunikációt is. Ez az az idő, amikor a vállalkozásunk egy kis lélegzetvételhez juthat és ez az az időpont, amikor értékelhetjük a pénzügyi helyzetünket és kidolgozhatjuk a terveket.

11. fejezet

A fejezet lehetővé teszi, hogy egy reorganizációs tervet dolgozzunk ki, amely azoknak a vállalkozásoknak nyújt esélyt, akik szeretnék tovább folytatni tevékenységüket. A tervben fel kell vázolni, hogy miként fogjuk visszafizetni az adósságot, hogyan szeretnénk újratárgyalni a szerződéseinket, az esetleges létszámcsökkentésről is szót ejthetünk, valamint egyes eszközök értékesítése is szóba kerülhet. Ezt a tervet kell a bíróságnak jóváhagynia és erről a hitelezők is szavazhatnak.

Mentességek és a vagyon védelme

A floridai csődtörvényben mentességeket is találhatunk, ez bizonyos vagyontárgyakat védenek meg a felszámolással szemben, így az adós az újrakezdéshez a szükséges eszközökkel rendelkezni fog. Ilyen lehet a lakóhelyi mentesség, amely a konkrét lakóhelyen fellelhető tőkét védi, de a személyes vagyontárgyak, mint például a járművek és a háztartási eszközök is mentességet élveznek.

Adósságok

Az adósságokat két kategóriába sorolják, ezek a biztosítékkal fedezett és a biztosítékkal nem fedezett kategóriák. A biztosított adósság lehet például a jelzálogjog vagy egy autóhitel. A vállalkozások Floridában kezelhetik a biztosított adósságaikat, így át is adhatják a hitelezőnek, később pedig annak aktuális értékén kiválthatják azokat.

Fontos a szakmai iránymutatás

A csődeljárás bonyolultsága miatt érdemes szakértővel felvenni a kapcsolatot, hiszen a szövetségi-, valamint az állami törvények ismerete nélkül egyedül nem érdemes belevágni az eljárásba. Az ügyvédek az üzleti céljaival összhangban lévő stratégiát dolgoznak ki, amellyel megmenthetjük cégünket.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás