Mit takar a külföldi LLC és mi a regisztráció menete?

A külföldi LLC-ket gyakorta nevezik államon kívüli LLC-nek is. A külföldi szó tulajdonképpen egy olyan szervezetre utal, amely nem az adott megyében van vagy esetleg egy teljesen más államban,illetve országban alapították. Ha Floridában szeretnénk üzleti tevékenységet folytatni, akkor például egy LLC-t is alapíthatunk. Az alapítási folyamat egyik legfontosabb része az, hogy a céget be kell jegyeztetni a Florida Department of StateDivision of Corporations-nál. Mivel egy külföldi céget szeretnénk jelen esetben bejegyeztetni, ezért nem egy új cégalapításról van szó, hanem egy speciális bejegyzésre lesz szükségünk.

Amennyiben Amerikában szeretnénk céget alapítani a jogi személyiségű gazdasági társaságok esetében egy bejegyzett ügynök bevonása is szükséges. Ő az, aki elvégzi az alapítással járó papírmunkát és fogadja a hivatalos leveleinket. Az ügynöknek az USA területén kell állandó lakcímmelrendelkeznie. Ha Floridában szeretnénk bejegyeztetni a céget, akkor egy Floridai ügynökre, jogászra lesz szükségünk.

Mi mindenben segítséget tudunk nyújtani, ha LLC alapításáról van szó.

Floridai LLC regisztráció

Mint már írtuk, ha egy céget Floridában szeretnénk bejegyeztetni, akkor ott is kell elvégezni a regisztrációt. A regisztrációt még azelőtt el kell intézni, hogy megkezdenénk az aktív tevékenységet. Nézzünk most át pár fontos kérdést a cégalapítással kapcsolatban.

Ki jegyezteti be a céget Floridában?

Florida kifejezetten ráállt az államon kívüli cégek bejegyeztetésére. Ha Floridán belül szeretnénk üzleti tevékenységet folytatni, akkor egy hatósági bizonyítványt kell megszereznünk, hogy üzleti tevékenységet folytathassunk. Vannak azonban speciális esetek, amikor egy LLC-t nem kell bejegyeztetni Floridában ahhoz, hogy üzleti tevékenységet folytathassunk. Ha fizikailag az LLC Floridában található meg, azaz itt rendelkezünk üzlethelyiséggel vagy esetleg egy raktárral, akkor mindenképpen szükséges a regisztráció.

Ha ingatlan tulajdonosok vagyunk, esetleg bankszámlánk van az államokban, vagy egy független vállalkozón keresztül folytatunk értékesítést, akkor nem kell regisztrálnunk. Természetesen ez a lista ennél sokkal hosszabb.

Mi segíthetünk átlátni a helyzetet és megadjuk a szükséges információt a cégbejegyzéssel kapcsolatban.

Mi történik akkor, ha nem végezzük el a szükséges regisztrációt?

Ha a hatósági bizonyítvány és a regisztráció nélkül kezdjük meg az üzleti tevékenységünket Floridában, akkor büntetést szabhatnak ki ránk. Ez a büntetés minimum 500 dollár lesz, így talán sokkal észszerűbb, ha időben benyújtjuk a szükséges dokumentumokat és elvégezzük a cég regisztrációját.

Milyen papírmunkákat kell elvégezni az LLC bejegyeztetéséhez?

Ha egy Floridán kívüli LLC-t szeretnénk bejegyeztetni, akkor egy kérelmet kell kitöltenünk a külföldi korlátolt felelősségű társaság floridai üzleti tevékenységének végzéséhez. A kérelem benyújtásához mellékelni kell az eredeti alapítás igazolását, valamint egy kísérőlevelet, amely tartalmazza az LLC pontos nevét, valamint a meghatalmazott nevét és címét is.

Mi az a létesítő okirat?

Egy olyan hivatalos dokumentum, amely bizonyítja, hogy az adott LLC az adott államban jogszerűen folytatja az üzleti tevékenységét. A létesítő okirat ezen felül bizonyítékul szolgál arra vonatkozóan, hogy az adott LLC benyújtotta a kérelmet és minden egyéb szükséges dokumentumot, valamint befizette a szükséges díjakat.

Ha külföldi LLC-t szeretnél alapítani, akkor minél előbb vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen mi segítünk a teljes folyamat lebonyolításában.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás