A zöldkártya lottó egy olyan program, amely lehetővé teszi a külföldiek számára, hogy tartós letelepedési engedélyt szerezzenek az Egyesült Államokban. A programot a kongresszus hozta létre 1990-ben, hogy növelje az ország sokszínűségét és vonzóbbá tegye a bevándorlást.

A zöldkártya lottó évente mintegy 50 ezer vízumot oszt ki véletlenszerűen a világ különböző régióiból származó jelentkezők között. A lottón való részvételhez nincs szükség semmilyen képzettségre vagy tapasztalatra, csak egy olyan ország állampolgárának kell lenni, amely alacsony bevándorlási aránnyal rendelkezik az Egyesült Államokba.

Érdemes tudni a zöldkártya lottóról

A zöldkártya lottóra való jelentkezés ingyenes és online történik. A jelentkezőknek meg kell adniuk néhány alapvető információt magukról és családtagjaikról, valamint egy digitális fényképet. A jelentkezési időszak általában októberben kezdődik és novemberben ér véget. A sorsolás eredményeit a következő év májusában teszik közzé a hivatalos weboldalon. A nyerteseket nem értesítik levélben vagy telefonon, ezért fontos, hogy őrizzék meg a jelentkezéskor kapott számukat és az alapján ellenőrizzék le online. A nyerteseknek további lépéseket kell tenniük a vízum megszerzéséhez. Például további űrlapot kell kitölteniük, bizonyos díjat kell kifizetniük, el kell végezniük egy orvosi vizsgálatot és interjúra is el kell menniük egy amerikai konzulátusra vagy nagykövetségre.

A zöldkártya lottó egy nagyszerű lehetőség azok számára, akik arról álmodnak, hogy az Egyesült Államokban éljenek és dolgozzanak. Azonban nem mindenki jogosult a programra, és nem garantált a siker. A jelentkezőknek tisztában kell lenniük a program feltételeivel és követelményeivel, valamint azzal, hogy előfordulnak csalók, ezért fontos védekezniük a hamis információkkal szemben. Ha többet szeretnél megtudni a zöldkártya lottóról, látogass el a https://dvprogram.state.gov/ weboldalra, ahol megtalálhatod a legfrissebb információkat és útmutatásokat.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás