A világon számtalan olyan hely van, ahol el tudjuk költeni a pénzünket, de Floridában befektetéseinket is biztonságban tudhatjuk.

Hihetetlen éghajlattal büszkélkedhet

Florida állam a világon az egyik legjobb éghajlattal rendelkezik. Az időjárás itt szinte egész évben kedvező. Nemhiába hívják a Napfény Államának, hiszen itt évente 300 napon keresztül süt a nap. Január és február hónapban itt biztosan fürdeni és szörfözni fogunk, hiszen akár 25-26 fok is lehet a nappali hőmérséklet. Akik hidegebb éghajlatról vágynának a melegebb éghajlatra kimondottan jól fogják érezni magukat. Kristálytiszta víz, kellemes időjárás, szuper strandok, gyönyörű és izgalmas növény- valamint állatvilág vár mindenkire.

Itt a turisztikai piac évről évre csak növekszik

Ha Floridában ingatlant vásárolunk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy egy jövedelmező vállalkozásunk lesz. A növekvő turisztikai piac nem csak reklámfogás, hiszen több milliárd dollárt költenek el a látogatók az államban való tartózkodásuk alatt. Azok a befektetők, akik nyaralókat adnak ki rövid- vagy hosszabb távon is kiemelkedő forgalommal számolhatnak. Mivel a megfizethető lakások iránti kereslet egyre nő, így érdemes igyekezni a vásárlással.

Az ingatlanügyek nagyon jól átláthatók és könnyedén lebonyolíthatók

Külföldiként is lehetőségünk nyílik ingatlant vásárolni hiszen ezek a befektetések nagyon gyorsan nyélbe üthetők. A határidők és a teljes folyamat gyorsan átlátható és a szerződések is védik a befektetőket. Florida a világon azon kevés hely közé tartozik, ahol létezik az úgynevezett jogcímbiztosítás, azaz a tulajdonjogot teljesen másképpen kezelik, mint más országokban. Az itt megvásárolt ingatlan biztosan a mi tulajdonunkat fogja képezni, azt senki semmilyen jogcímen nem veheti el tőlünk.

Gyors megtérülés, versenyképes árak

Sokan azt gondolják, hogy a Floridai ingatlanok drágák, de ez egyáltalán nem így van. Persze vásárolhatunk több tízmillió forintért is ingatlant, de számos lakásra vagy apartmanra csaphatunk le sokkal olcsóbban. Floridában a lakásárak sokkal alacsonyabbak, mint más államokban. Az alacsony árak annak köszönhetők, hogy még mindig nagyon sok földterület áll beépítetlenül. Az árak stabilak, így a kockázat is minimális. Mivel Florida gazdasági kilátásai folyamatosan javulnak ezért nagyon sok vállalkozás telepedik itt le. A vállalkozásokban dolgozó alkalmazottaknak minden esetben lakhatásra van szükségük, így folyamatosan keresik a kiadó ingatlanokat. Akár álmaink otthonát, vagy esetleg egy kereskedelmi ingatlant szeretnénk megvásárolni számos lehetőség közül válogathatunk.

Nincsen jövedelemadó és ingatlanadó sem

Persze itthon már megszokhattuk, hogy jövedelemadót, ingatlan adót, kommunális adót és még sok egyéb adót kell fizetnünk annak érdekében, hogy ingatlanjaink tehermenetesek legyenek. Floridában teljesen más a helyzet, mert nem kell jövedelemadót fizetnünk, ha ingatlant vásárolunk. Nagyon sok pénzt spórolhatunk meg. 2005 előtt még létezett a hagyatéki adó Floridában, de mára már ezt is eltörölték. Az ingatlanadó alól mentességet kapunk, ha az ingatlan értéke nem haladja meg az 50 000 dollárt.

Alacsony megélhetési költségek

A lakhatásért természetesen fizetni kell, de a megélhetési költségek igen alacsonyak. A legtöbb áru és szolgáltatás – ideértve az egészségügyi ellátást is – az országos átlag alatt vannak. Floridába folyamatosan áramlik be az új lakosság, hiszen mindenki a költségtakarékos megoldást keresi, ha megélhetésről van szó.

A népesség folyamatosan nő

Florida lakossága évről évre növekszik és emiatt a lakások és a szálláshelyek iránt folyamatosan nő a kereslet. Fiatal szakemberek, nyugdíjasok, friss házasok és külföldi befektetők is lakóhelyüknek választják ezt az államot. Nagyon jövedelmező célpont lehet ez az ingatlanbefektetők számára.

Különleges életmód

A kedvező időjárási viszonyok mellett az életmód sem elhanyagolható. Világszínvonalú parkok, tökéletes időjárás, gyönyörű fehér homokos strandok, izgalmas szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek. Itt minden megtalálható, ami egy tökéletes és nyugodt élethez elengedhetetlen. A bevándorlást sokan pontosan az életmód miatt választják.

Van hátránya is Floridának, de ez ellen lehet védekezni

A Mexikói öböl partjainál gyakoriak a hurrikánok és az áradások. A katasztrófák széles körű áradásokkal járnak, ezért sokan maradtak otthon és áram nélkül. A vagyonban ezekben az időszakokban több milliárd dollár kár keletkezik, de erre fel lehet készülni egy biztosítással. Ha ingatlant vásárolunk ezeken a területeken, akkor mindenképpen gondoskodjunk egy mindenre kiterjedő biztosításról.

A floridai kormány egyéb módon is ösztönzi az ingatanbefektetőket

A regionális és a gazdasági növekedés érdekében különféle támogatásokat biztosítanak a vállalkozásoknak. Beruházási modellek, beruházási hitelek segítik a befektetőket. A Floridában létrehozott minden egyes munkahely után az állam 3000 dolláros adó-visszatérítést ad és az első lakásvásárlóknak azonnal 8000 dolláros jóváírással kedveznek.

További kérdéseid vannak?

Kérlek, töltsd ki az alábbi űrlapot! Felkeresünk a megadott elérhetőségeken, hogy minél előbb segíthessünk tisztázni a felmerülő kérdéseidet, és közösen elindíthassuk a floridai ingatlan vásárlásodat.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás