Repülővel Európából Amerikába – Tippek az utazáshoz

Európából Amerikába elrepülni egy izgalmas és hosszadalmas kaland, de nagyon sokat jelent a megfelelő időzítés és a légitársaság jó megválasztása. Ha okosan és megfontoltan döntünk, akkor az utazásunk zökkenőmentes és megfizethető lesz. Cikkünkben néhány praktikus tippet osztunk meg a népszerű légitársaságokkal, az árakkal és az időzítéssel kapcsolatban.

Időzítés és foglalás

A repülőjegy vásárlása megfelelő időzítéssel ár tekintetében kedvezőbb lehet. Általánosságban elmondható, hogy minél korábban foglaljuk le a repülőjegyeket annál nagyobb az esélyünk arra, hogy elfogadható árat fizessünk érte. Általában utazás előtt 5-8 hónappal már érdemes a repülőjegyárakat figyelni. Tervezzünk úgy, hogy utazásunk ne essen ünnepi vagy nyári időszakra, hiszen ekkor a jegyek sokkal drágábbak. Ha rugalmasak vagyunk az utazás időpontját illetően, akkor járunk a legjobban. Figyeljük meg a légitársaságok akcióit, ha tehetjük iratkozzunk fel mindenhol a hírlevelekre, hiszen ekkor értesülhetünk első kézből az akciókról, így csökkentve utazásunk költségeit.

Milyen útvonalakon juthatunk el Amerikába?

Az Atlanti-óceánon átkelve juthatunk el Európából Amerikába. A legnépszerűbb célpontok: Miami, San Francisco, Los Angeles, New York. A repülőtársaságok Európa több nagyvárosából is indítanak közvetlen járatokat, így Párizsból, Frankfurtból vagy Barcelonából is. Ha rugalmasak vagyunk az utazási célpont kapcsán is, akkor érdemes minden repülőtér kínálatában körülnézni, hiszen sok esetben jelentős eltéréseket tapasztalhatunk az árak terén.

Milyen szolgáltatásokat kínálnak a légitársaságok?

A légitársaság kiválasztásakor – annak érdekében, hogy a repülésünk élményteli legyen – nézzük meg alaposan a lehetőségeket. Vannak prémium légitársaságok, mint például az arab Emirates vagy a Qatar Airways, akik az óceánon való átkelésben első osztályú szolgáltatást nyújtanak. Ennél kényelmesebben nem utazhatnánk. Ha inkább megmaradnánk a tradicionális társaságok ajánlatainál, akkor böngésszük át a British Airways vagy esetleg a Lufthansa kínálatát. Itt elérhetőbb árakat fogunk találni és a szolgálatás is kitűnő. Természetesen itt is lehetőségünk van a diszkont légitársaságokkal utazni, így az Air Europa vagy esetleg a Norwegian is jó alternatíva lehet. Ha kisebb a költségvetésünk, akkor inkább ezeket az ajánlatokat kísérjük figyelemmel.

Mire figyeljünk oda átszálláskor és mennyi a transzferidő?

Mielőtt lefoglalnánk a repülőjegyet nézzük meg az átszállások számát, hiszen a közvetlen járatok azok, amelyekkel időt takaríthatunk meg. Ha már 2 átszállásunk van, akkor akár több órás várakozással is számolhatunk, de az esetleges járatkésések miatt akár 1 napot is eltölthetünk egy idegen ország repülőterén. Gondoskodjunk arról is, hogy elegendő időnk legyen arra, ha esetleg egyik terminálból a másikra kell átmennünk, hiszen egy járatot lekésni nem túl jó dolog.

Átlagos repülőjegy árak 2023-ban

Az egyik népszerű repülőjegykeresőt vettük igénybe, a kiwi.com-ot. New York októberben már 100.000 Forintból elérhető, ha csak egyirányban veszünk jegyet. Viszont ezért az árért 6, 5 órát tölthetünk el várakozással a Reykjaviki repülőtéren. A repülés teljes időtartama 17 óra és 40 perc. A leggyorsabb lehetőség mellett is több mint 13 óra lehet az utazás, de ebben az esetben magasabb árat is fizetünk (130.000 Ft), viszont cserébe alig 3 órát kell várakoznunk az átszállásra. Miamiba a leggyorsabban közel 14 óra alatt juthatunk el és a repülőjegy 135.000 Forint környékén vásárolható meg. Párizsban közel 2 óra várakozás után szállhatunk fel, de szerencsénk, hogy ugyan azon a repülőtéren, így a transzfer miatt nem kell aggódnunk.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás