A bevándorlás megtervezése egy igen összetett folyamat és az alapos megfontolás, valamint a stratégiai döntéshozatal elengedhetetlen. A legjobb eredmény érdekében érdemes szorosan együttműködni egy bevándorlási ügyvéddel, aki pontosan ismeri a bevándorlás minden csínját-bínját.

Státuszunk ismerete

Egy jó bevándorlási ügyvéd pontosan ismeri a jelenlegi státuszunkat, azt, hogy most az Egyesült Államok területén vagy éppen az országon kívül tartózkodunk. Fontos meghatározni, hogy pontosan milyen státusszal vagyunk az országban. Vízummal, vagy esetleg feltételes szabadlábra helyezéssel, esetleg ellenőrzés nélküli belépéssel tartózkodunk ott? Azt is meg kell határozni, hogy mikor jár le az adott státusz. A státusz pontos értkeléséhez az I-94-es nyomtatvány lesz a segítségünkre. Az ügyvéd az itt található információk alapján már meg tudja tervezni a tartózkodás meghosszabbítását és ki tudja dolgozni a tervet a bevándorlási céljaink eléréséhez.

Bevándorlással kapcsolatos kérdések

Ha valaha vízum elutasításban, az ellátások korábbi elutasításában, esetleg másodlagos ellenőrzés alá helyezéssel már volt dolgunk, akkor arról az ügyvédnek is tudnia kell. Ha túlléptük a vízumot, vagy megtagadták tőlünk, az is fontos információ az ügy tisztázása érdekében. Ezen felül a kitoloncolás, valamint a bevándorlási bíróság elé állítás sem egy olyan információ, amit magunkban kell tartani. Az aktuális körülmények alapján tud csak az ügyvéd megfelelő stratégiát kidolgozni.

Bűncselekmények elkövetése

A bevándorlási ellátásokra való jogosultságra nagy hatással vannak a meglévő büntetőjogi problémák. A korábbi büntetőügyekről, a bennünket ért vádakról, a joghatóság kilétéről tudnia kell ügyvédünknek. Az információk birtokában sokkal könnyebben fel tudja mérni az adott helyzetet és ha szükséges, akkor konzultál a vád szerinti illetékes állam büntetőjogi ügyvédjével.

Gyerekek

Ha gyerekünk van, akkor erről az ügyvédet is tájékoztatni kell, hiszen a 21 év alatti nem házas gyerekeket kedvezményezettként is be lehet vonni a bevándorlási ügybe. E2 befektetői vízum kérvényezése során be lehet vonni gyerekünket vagy házastársunkat is. A hosszú távú bevándorlásunknál ennek hatalmas szerep jut.

Egyéb bevándorlási kérelmek

Ha rendelkezünk már bevándorlási kérelemmel, akkor az segíthet az ügyvédnek abban, hogy sokkal gyorsabban haladjon a zöldkártyával kapcsolatos kérelemmel. Ha a korábbi kérelmünk elsőbbségi dátumot kapott, akkor lehetőség van azt átvinni az új kérelemhez.
A bevándorlás hatékony megtervezéséhez kell egy jó bevándorlási ügyvéd. A pontos és átfogó információk átadása elengedhetetlen, hiszen így lesz lehetősége a szakembernek arra, hogy teljesen személyre szólóan kezelje bevándorlási ügyünket. A nyílt kommunikáció hozzájárul a zökkenőmentes és sikeres bevándorlási folyamathoz.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás