A honosítás és minden, amit az amerikai állampolgárrá válásról tudni érdemes 3.

Milyen előnyei vannak honosítás szempontjából, ha amerikai állampolgárral kötünk házasságot?

Egy már említett előny, hogy 3 évet kell csak igazolni, nem kell kivárni az 5 évet. Már 90 nappal a 3 éves időszak lejárta előtt el lehet indítani az állampolgárság kérvényezését.  Tehát összeházasodunk egy amerikai állampolgárral, jóhiszemű házasságot kötünk, kérelmezzük a zöldkártyát és a házastárson keresztül az állampolgárságot.

Akik egy munkáltatói szponzor segítségével érkeztek az országba, de amerikai állampolgárral kötöttek házasságot, azoknak annyit kell bebizonyítaniuk, hogy a 3 éves időtartam alatt már házasok voltak. Itt kérhetik a közös bankszámlákat, a közösen bérelt ház iratait, a rezsi számlákat. Minden olyan dolgot, amely bizonyítja a közös életvitelt.

Mit jelent a szünetelés vélelme a tartózkodási hely szempontjából?

Természetesen vannak kivételek, amelyeket jól lehet bizonyítani. Például, ha egy járvány miatt lépjük túl a 6 hónapot, vagy egyszerűen az utolsó pillanatban nem tudtunk visszatérni az USA területére, akkor azt bizonyítsuk be. Bizonyító lehet a megtartott lakás bérleti díj és a rezsi számlák folyamatos fizetése, magával az utazással kapcsolatos dokumentumok. Tehát szándékunkban állt visszautazni az USA területére, de egyéb tényezők hátráltattak bennünket. Természetesen egy 1 éves utazás esetén ez már nem kivitelezhető, így várni kell a kérelem benyújtásával.

Miben tud segíteni egy bevándorlási ügyvéd, mit vizsgál?

Egy új ügyfél esetén alapvetően az utazásokat vizsgálják meg, mert ez egy nagyon sarkalatos pont. Egy évnél hosszabb távolét esetén meg sem kell próbálni benyújtani a kérelmet. Megnézi a bűnügyi előéletet, hiszen azok komoly problémák és függetlenül attól, hogy mi történt valójában, alaposan át kell gondolni, hogy mennyire befolyásolhatja a kérelem kimenetelét. Vizsgálják az adófizetést, illetve férfiaknál a katonai szolgálatra való behívást is. Nézik, hogy mennyire megfelelő az angol nyelvtudás, ha szükséges, akkor angol nyelvtanfolyamon kell részt venni, hogy megfeleljünk az interjún.

Melyek azok a körülmények, amikor nem kell angol nyelvvizsgát tenni?

Életkor alapján lehetnek kivételek. Azok, akik elmúltak 50 évesek és már 20 éve állandó lakosok, azok mentesülnek az angol nyelvvizsga alól. Az állampolgársági vizsgát ebben az esetben saját anyanyelven kell majd letenni.

A honosítás egy nagyon hosszú folyamat és nagyon jó ügyvédként látni, amikor akár egy teljes család számára is elérhetővé válik az amerikai állampolgárság. Egy jó bevándorlási ügyvéd a teljes úton segíti ügyfeleit a honosítás kapcsán, hogy biztosan minden követelménynek megfeleljenek.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!



Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás