Cikkünk tartalma
2
3

Az első bevándorlási interjú hiba, ha csak találgatunk válaszadáskor.

Találgatás helyett sokkal jobb, ha azt mondjuk, hogy nem tudjuk. A bevándorlási tisztviselő nagyon gyorsan rá fog jönni arra, ha nem adunk helyes választ egy kérdésre és azonnal megállapítja, hogy hazudtunk. Ne találgassunk, hanem adjunk értelmes választ, hiszen így nem veszélyeztethetjük a vízumunk kiadását.

A második bevándorlási interjú hiba, hogy sokat beszélünk olyan dolgokról, amik nem is a tárgyhoz tartoznak.

Ne meséljük el az egész élettörténetünket, mert nem fogja érdekelni a hivatalnokot. Amikor feltesz nekünk egy kérdést, akkor ne menjünk bele a felesleges részletekbe, hanem térjünk azonnal a lényegre. Arra is figyeljünk, hogy ne válaszoljunk olyan kérdésre, amit fel sem tettek nekünk.  Ezzel a lépéssel dühössé is tehetünk egy tisztviselőt, ami szintén nem segíti a vízumigénylésünket.

A harmadik bevándorlási interjú hiba, hogy iratok nélkül jelenünk meg az interjún.

Az interjú előtt pontosan meg fogják mondani, hogy milyen dokumentumokat kell magunkkal vinnünk. Amennyiben nincsenek nálunk ezek az iratok, akkor elnapolhatják az interjút, de el is törölhetik. Természetesen az utóbbi a rosszabb, mert újra várnunk kell egy új időpontra. Indulás előtt győződjünk meg arról, hogy mindent magunkkal viszünk-e.

A negyedik bevándorlási interjú hiba, hogy hazudunk az interjún.

Előfordulhat a beszélgetés során, hogy nem mondunk teljes mértékben igazat, esetleg valamit elhallgatunk. Ha kiderül a hazugság, akkor az súlyos következményekkel járhat a mostani és a későbbi bevándorlásunk kapcsán is. Legyen szó bármilyen interjúról, mindig mondjunk igazat.

Az ötödik bevándorlási interjú hiba, hogy udvariatlanok vagyunk.

Sok esetben arrogánsak, felsőbbrendűek vagyunk, mintha nem is lenne semmi súlya a dolognak. Pedig van! Legyünk kedvesek, tisztelettudóak, viselkedjünk úgy, mint azt egy állásinterjún tennénk. Mi kérünk segítséget ahhoz, hogy az USA területén maradhassunk. Minimális udvariassággal és a kellő tisztelettel pozitív irányba is terelhetjük az interjú végkimenetelét.

A hatodik bevándorlási interjú hiba, ha felkészületlenül érkezünk meg.

Ennek soha nem szabad bekövetkeznie, hiszen az negatívan hathat a kérvényünkre. Érdemes egy bevándorlási ügyvédet megbízni, aki felkészít bennünket erre a beszélgetésre. Ők nagyon jól tudják, hogy milyen kérdéseket szoktak feltenni és így teljesen nyugodtan tudunk majd részt venni az interjún. Amennyiben ezt a lehetőséget nem tudjuk igénybe venni, akkor az interneten nézzünk szét a témában, mert nagyon sokat segíthet a felkészülés során.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás