A tanulmányi utazások intézése nem annyira egyszerű, mint amikor 90 napra szeretnénk csak beutazni az Egyesült Államok területére. A tanulmányi időszakok sokkal hosszabb időtávot – akár éveket – ölelnek fel, ezért mindenképpen tanulmányi vízumra lesz szükség. A diákoknak ebben az esetben az F1 vízumot kell kiváltaniuk, amelyhez egy kérelmezési eljárást kell lefolytatni.

Az F1 vízum megszerzése szükséges a külföldi oktatáson való részvételhez

Egyetemi és a főiskolai tanulmányokat az F1 vízum megszerzése után lehet csak folytatni az Egyesült Államok területén. Az első lépés mindenképpen a felvételi lesz. Felvételkor csak olyan helyre érdemes pályázni, amely csatlakozott a Student and Exchange Visitor Programmal, hiszen ezután lehet csak megkezdeni a regisztrációt a SEVIS, azaz a Diák-Csere Látogatói Információs rendszerben. Beutazáshoz az I-20-as nyomtatvány kitöltése szükséges, amely természetesen díjköteles. A befizetés után szintén ki kell tölteni egy nyomtatványt, az I-901-es nyilatkozatot, amelyben elismerjük a díj megfizetését. Ha mindezzel megvagyunk, akkor következhet csak magának a vízumnak az igénylése.

Az F1 vízum minden magyar tanulónak lehetővé teszi, hogy az Egyesület Államok területén folytasson tanulmányokat. A vízum azonban nem csak a diákokat segíti, hanem a házaspárokat és a gyermekeket is. A házastárs, valamint a gyermek is a diákkal tarthat tanulmányai idejére, ráadásul, ha általános iskolás a gyermek, akkor vízum megszerzése nélkül járhat iskolába. Ha a házastárs is tanulni szeretne, akkor esti tagozaton minden további nélkül megteheti. Ameddig érvényes a vízum addig lehetőség nyílik a munkavállalásra is, így a szükséges tandíj sokkal könnyebben kifizethető. Az F1 vízumot igénylők, akik nappali tagozaton folytatják tanulmányaikat csak személyes jelenlétű oktatás mellett vehetik igénybe a vízumot.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!



Az F1 vízum csak a tanulmányok idejére szól

Az F1 vízum csak arra az időszakra szól, amíg a tanulmányok folyamatban vannak, azon túl a vízumot nem lehet használni. Ha tovább szeretnénk maradni az Egyesült Államok területén, akkor ahhoz már letelepedési engedélyre lesz szükség. Az F1 vízum csak magántulajdonú oktatási intézményben való tanulásra igényelhető, így állami oktatási intézmények esetén nem lehet igénybe venni. A vízum igénylése mellett további fontos kritérium, hogy rendelkezzünk a tandíjra szánt összeggel és ezt bizonyítani is tudjuk. Vízum kérvényezésekor kérik ennek igazolását. További fontos kritérium, hogy angol nyelvtudás nélkül szinte lehetetlen lesz a vízum megszerzése. Ezt szintén bizonyítani szükséges. Ha éppen most tesszük le a nyelvvizsgát vagy járunk egy angol nyelvtanfolyamra, akkor azt szükséges igazolni.

Láthatjuk, hogy a vízum megszerzésének számtalan követelménye van, ezért ezt jobb, ha olyan hozzáértőre bízzuk, mint például a Szabo Law Group, amely egy magyar alapítású és floridai székhellyel rendelkező ügyvédi iroda. Bármikor is szeretnénk tanulmányi vízumot igényelni az Egyesült Államok területére először minden esetben vegyük fel a kapcsolatot az ügyvédi irodával. Az ügyvédi iroda magyar nyelven tartja a kapcsolatot ügyfeleivel és a teljes folyamat lebonyolítását vállalja. Az F1 vízum mellett bátran fordulhatunk hozzájuk segítségért akkor is, ha éppen cégalapításon gondolkodunk. A cégalapításon és a tanulmányi vízumon túl üzleti vízum és kereskedői vízum kapcsán is kérhetjük a segítségüket. Akik például Floridában szeretnének vállalkozást alapítani, azoknak az adózási lehetőségekkel mindenképpen érdemes tisztában lenniük. Sokszor olyan sürgető pénzügyi döntéseket kell meghozni, amely csak egy hozzáértő segítségével lehetséges.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!



Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás