Ha magyar jogosítvánnyal rendelkezel, és az Egyesült Államokba utazol, akkor jó hírünk van: a legtöbb államban elfogadják a magyar jogosítványt. Ez azt jelenti, hogy nem kell külön nemzetközi jogosítványt igényelned, ha autót szeretnél bérelni vagy vezetni az USA-ban. Természetesen vannak bizonyos feltételek és korlátozások, amelyekről érdemes tudnod, mielőtt útnak indulsz. Ebben a hírlevélben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat a magyar jogosítvány használatáról az USA-ban. Ne hagyd ki, olvass tovább!

Magyar jogosítvány az USA-ban

Először is fontos megjegyezni, hogy az USA nem egy egységes ország a jogosítványok tekintetében. Minden államnak megvan a saját szabályozása arról, hogy milyen jogosítványokat fogad el külföldi állampolgároktól, és milyen időtartamra. Ezért mindig ellenőrizd az adott állam honlapját vagy konzulátusát, hogy pontos információkat kapj a jogosítványával kapcsolatban.

A legtöbb államban elfogadják a magyar jogosítványt turistavízummal vagy ESTA-val rendelkező utasoktól. Ez azt jelenti, hogy ha legfeljebb 90 napot töltesz az USA-ban, akkor nem kell más dokumentumot bemutatnod a magyar jogosítványon kívül. Néhány államban azonban szükséged lehet egy nemzetközi jogosítványra is, amely egy hivatalos fordítás a magyar jogosítványáról angol nyelvre. Ezt Magyarországon lehet beszerezni az Autóklubnál vagy más engedélyezett szervezetnél.

Néhány hasznos tipp, ha útnak indulsz

A magyar jogosítvánnyal való vezetés során tartsd be az alábbi tippeket:

  • Mindig tartsd magadnál a jogosítványod és az útleveled vezetés közben.
  • Tartsd be az adott állam közlekedési szabályait és sebességkorlátozásait.
  • Ne vezess ittas vagy kábítószeres állapotban.
  • Ne telefonálj vezetés közben és ne végezz más figyelemelterelő tevékenységet.
  • Ne vezess olyan autót, amely nincs megfelelően biztosítva vagy regisztrálva.
  • Ha balesetet szenvedsz vagy rendőri ellenőrzés alá kerülsz, maradj nyugodt és udvarias, és mutasd be a szükséges dokumentumokat.
  • Kérj még ma egy időpontot konzultációra és válaszolunk ha bármi kérdésed lenne!

Ha többet szeretnél megtudni a magyar jogosítvány használatáról az USA-ban, vedd fel velünk a kapcsolatot, hiszen mi segítünk a teljes körű ügyintézésben!

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás