A floridai havi átlagos bérleti díjak a legegyszerűbben a Munkaügyi Minisztérium honlapján tekinthetők meg. Ha éppen Amerikába költözünk, akkor érdemes mindennek alaposan utánajárni, nehogy meglepetés érjen bennünket.

Mennyiért lehet albérletet kivenni?

2023 év elején a havi átlagos bérleti díj 1460 dollár környékén alakult egy 1 szobás lakás esetén. Két szobás lakást 2000 dollár környékén lehet bérelni, a háromszobás lakás bérleti díja pedig eléri a 2500 dollár körüli szintet is. Természetesen ezek az árak jelentősen változhatnak az ingatlan elhelyezkedése, megközelíthetősége szerint. Az ingatlan árakat nagyban befolyásolja az adott ingatlan állapota is és az, hogy mely városban található meg. Miami és Orlando területén például nagyon magasak a bérleti díjak.

Milyen feltételei vannak?

A következő feltételeknek kell megfelelnünk, ha albérlethez szeretnénk jutni:

  • minimum 6 hónapos munkabér igazolás, fizetési igazolás
  • jó hitelképesség
  • referencia levél
  • általában az egyhavi kaució kifizetése
  • valamint a bérleti szerződés aláírása.

Mit tartalmaz a bérleti szerződés?

Maga a szerződés a bérbeadó és a bérlő jogait és kötelezettségeit tartalmazza. Az ingatlan címe, a havi bérleti díj, a kaució összege, a bérleti időtartama és a szerződés megszüntetésének feltételei minden esetben rögzítésre kerülnek.

Hogyan válasszuk ki az ingatlant, mire figyeljünk?

A bérlemény kiválasztása nem minden esetben egyszerű, de ahhoz, hogy megtaláljuk a számunkra tökéletes ingatlant, megéri a fáradtságot. Kezdhetjük azzal, hogy eldöntjük havonta mennyit tudunk kifizetni a bérlésre. Ezután tekintsük meg azokat az ingatlanokat, amelyek az igényeinkhez és a pénztárcánkhoz a legközelebb állnak és nézzük is meg személyesen még a bérleti szerződés aláírása előtt. Lehetőségünk van nekünk is referencia levelet kérni az előző bérlőktől, vagy esetleg felkeresni őket egy beszélgetés erejéig, hogy mennyire megbízható a bérbeadó. A szerződés aláírása előtt győződjünk meg arról, hogy pontosan a megállapodás szerinti tartalom került-e rögzítésre. Fontos továbbá az is, hogy pontosan tisztába legyünk azzal, hogy a bérleti díj vajon tartalmazza-e a rezsiköltséget, vagy az felette fizetendő. A bérbeadóknak kötelességük teljes körű tájékoztatást nyújtani az ingatlan állapotáról.

Az ingatlanokat a különféle online ingatlanportálokon is megtekinthetjük, ha nem szeretnénk további közreműködőket bevonni az ügyletbe. Nézzünk meg több ingatlant is és minden olyan kérdést tegyünk fel az eladónak, amely foglalkoztat bennünket. A kibérelt ingatlant mindig tartsuk tisztán és rendezetten, ahogy az átvettük és ha bármilyen probléma merül fel az ingatlan kapcsán, akkor azonnal tájékoztassuk a bérbeadót.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás