Sarasota gyönyörű strandjairól híres, de azt kevesen tudják, hogy kulturális eseményekben is gazdag programok zajlanak az év több szakaszában is. 2023. október 21-22. között rendezték meg a Sarasota Hungarian Fesztivált, amely egy 2 napos eseménysorozat volt és a magyar kultúra örökségét ünnepelték. A vibráló és színes ünnepen a magyar kultúra, a művészet, a zene és természetesen a finom ételek is előkerültek.

A Magyar Fesztivál elhozta Magyarország egy darabkáját, még ha pár napra is a Mexikói-öböl partjaihoz, lehetővé téve, hogy az amerikai és a kint élő magyar lakosság is elmerüljön a magyar hagyományokban és szokásokban. A városközpontban megrendezett fesztivál élettel és eseményekkel volt teli. Az érdeklődők megismerkedhettek a hagyományos magyar zenével, táncelőadásokat láthattak és természetesen kiállításokban sem volt hiány. A BY ME Spicy által készített eredeti kalocsai hímzéssel ellátott ruhakollekciót nagy örömmel fogadta a közönség.

A fesztivál egyik kiemelt része az autentikus magyar zenére összepontosított, így helyi magyar népzenekarok muzsikáitól voltak hangosak az utcák. Megszólaltak a hegedűk, a cimbalmok és más hagyományos hangszerek is. A 2 nap alatt számos Kárpát-medencei és Észak-Amerikai művész lépett fel és Mónus József világrekorder távlövő íjász is tartott egy bemutatót.

A rendezvényen Szabó Áron a Szabo Law Group alapítója is képviseltette magát, akit sokan az amerikai ügyvédként ismernek. Szerteágazó nemzetközi tapasztalattal, valamint nemzetközi tanulmányokkal a háta mögött a rábízott ügyeket sikerre viszi. Többek között bevándorlási témákban is igen gyakorlott szakember.

A Szabo Law Group, azaz Amerikai Ügyvéd Standja a Sarasotabáan rendezett Magyar fesztiválon
Dr Szabó Áron és Vujity Tvrtko a sarasotai Hungarian Festen

A közel 5000 fő részvételével zajló eseményen 1956 hőseire is megemlékeztek. Az eseményt Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár nyitotta meg.

Természetesen nem létezik kulturális fesztivál gasztronómiai különlegességek nélkül, így az élelmiszerstandokon hagyományos magyar ételeket is kínáltak. A gulyáslevestől, a kürtöskalácson át, a lángosig, mindent megkóstolhattak a résztvevők.

Mivel ez egy családbarát fesztivál volt, ezért a programokat is úgy állították össze, hogy minden korosztály jól érezze magát. A generációk így mind együtt élvezhették és ismerhették meg a magyar kultúrát.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás