A vízummentesség összesen 90 napra érvényes és üzleti vagy turisztikai céllal lehet igénybe venni. A Vízummentességi Program rövidebb nevén a VWP lehetővé teszi, hogy az Egyesült Államok területén tartózkodjunk.

Milyen feltételeknek kell megfelelni a vízummentességhez?

A programban résztvevőknek nincsen lehetőségük státusz változtatásra és nem tudják meghosszabbítani az Egyesült Államokban való tartózkodásukat. Minden esetben még utazás előtt rendelkezni kell egy érvényes Electronic System for Travel Authoration, azaz ESTA jóváhagyással, hiszen csak így léphetnek be az Egyesült Államok területére. Ezzel a vízummal nem lehet munkát vállalni, mert arra a célra teljesen más vízumot kell kiváltani. Ez lehet például egy L1 üzleti vízum vagy egy F1 tanulmányi vízum. A 90 napot semmi esetre sem szabad túllépni, mert az súlyos következményekkel járhat. A beutazóknak chipes útlevélre lesz szükségük, amelynek természetesen érvényesnek kell lennie a tervezett utazás teljes időtartamára. Azoknak, akiknek nem ujjlenyomatos az útlevelük nem szükséges új útlevelet csináltatniuk, hiszen a vízummentességhez ez nem szükséges. Az ESTA csak akkor vehető igénybe, ha a beutazásra és a kiutazásra is rendelkezünk érvényes repülőjeggyel. Amikor beutazunk az Egyesült Államok területére, akkor be kell majd mutatni a jegyünket. Ha ezt a jegyet online vásároltuk, akkor egy nyomtatott példányt is magunkkal kell vinni. A bevándorlási képviselő a jegyet minden esetben ellenőrzi, így ezt nem érdemes elfelejteni. Magát az ESTE engedélyt is nyomtatott formában kell majd bemutatni, szintén a belépéskor.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Hogyan zajlik az igénylési folyamat?

A vízumért 14 dolláros díjat kell fizetni és ezt online módon bankkártyával lehet kiegyenlíteni a regisztráció során. A vízumot a kiállítástól 2 évig lehet felhasználni. Még utazás előtt érdemes gondoskodni a vízumról, de nem szabad az utolsó pillanatra hagyni, hiszen az ügyintézés időbe telik. Minimum 72 órával az utazás előtt el kell indítani az igénylési folyamatot. Akik rendelkeznek zöld kártyával, azoknak nem szükséges az ESTA vízummal rendelkezniük. A vízumigénylésekkel az amerikai kormány foglalkozik. A vízumigénylést a https://esta.cbp.dhs.gov/esta oldalon lehet elindítani. Az oldal használata egyszerű, hiszen egy útmutató is segíti a kérelmezőket a nyomtatvány kitöltésében. Maga a formanyomtatvány 22 oldalas, ezért időt kell szánni annak kitöltésére. Ha nem vagyunk teljesen biztosak magunkban, akkor ebben is jogi segítséget tud nyújtani az amerikaiugyved.hu.

Mielőtt azonban a vízumigénylési folyamatot elindítjuk alaposan járjunk utána a lehetőségeinknek, hiszen az Egyesült Államokba való kijutás sokszor bonyolultabb, mint például egy európai országba. A szakemberek mindenben segítséget tudnak nyújtani, így mérlegelni kell azt is, hogy érdemes-e megkockáztatni azt, hogy ugyan kiérkezünk az Egyesült Államokba de a repülőtérről már nem jutunk tovább. Az amerikaiugyved.hu szakemberei, jogászai már régóta foglalkoznak vízumügyintézéssel, így kellő tapasztalattal és tudással rendelkeznek a témában. Ők biztosan pontos tájékoztatást fognak adni az egyes vízumfajtákkal kapcsolatban és természetesen segítő kezet nyújtanak a teljes vízumigénylési folyamatban is. A Szabo Law Group szerteágazó tapasztalattal és az Amerikai Egyesült Államokban Floridában és Washingtonban való illetékességgel rendelkezik, így, ha ezekre a területekre kívánunk vízumot szerezni, akkor jó kezekben leszünk.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás