Éves bejelentést kötelező benyújtani?

Minden államon kívüli LLC számára kötelező az éves jelentés benyújtása. A jelentésben szerepelnie kell az LLC nevének, az iroda címének, a postázási címnek, a megalapítás dátumának, az alapítás helyének és az engedélynek, hogy üzleti tevékenységet folytathat Florida területén, a FEI számnak és egy olyan személy nevét és beosztását is fel kell tüntetni, aki jogosult arra, hogy irányítsa az LLC-t. A legelső éves jelentést a bejegyzést követő évben kell benyújtani január 1. és május 31. között.

A jelentés benyújtásának elmulasztása esetén büntetést kell fizetni, hiszen egy olyan bíróság sem lesz, aki felmentené az LLC-t a büntetés megfizetése alól. Ha nem fizetjük be a kirótt büntetést, nem adjuk be az éves jelentést, akkor a működési engedélyünket visszavonják.

Milyen adókat kell fizetni egy LLC-nek?

Céltól függő, hogy milyen adókat kell megfizetnie egy LLC-nek Floridában. Az alapító állam az, amely előírja az adókat és az adott államnak, jelen esetben Floridának kell azt megfizetni. A következő tevékenységek végzése mindenképpen adóvonzattal jár:

  • iroda fenntartás
  • termékösszeszerelés Florida területén
  • ingatlan tulajdon vagy bérlés esetleg lízing
  • élelmiszer kiszállítás Florida területén saját gépjárművel

Ezek az adózási kérdések gyakorta homályosak és kétértelműek, így mindenképpen érdemes jogi szakértővel egyeztetni, mielőtt még bejegyeztetnénk az LLC-t.

A FEI tulajdonképpen egy azonosító szám, amely a szövetségi munkáltatói azonosítónk. Ez a 9 jegyű számsor az LLC adózása szempontjából lényeges. A számot teljesen ingyen adják ki részünkre és egy nagyon gyors eljárási folyamattal kell számolnunk. Ha nem vagyunk amerikai állampolgárok, akkor is meg lehet szerezni a FEI számot, bár az kissé bonyolultabb eljárás.

Mi a folyamata a külföldi LLC bejegyzésének Floridában – lépésről lépésre

Létesítő okirat beszerzése

Az LLC megalapítása után be kell szerezni a létesítő okiratot abból az államból vagy országból, ahol az LLC eredetileg megalapításra került. A létesítő okirat némi díj megfizetése ellenében igényelhető attól függően, hogy hol alapították meg az LLC-t. Fontos, hogy a létesítő okirat nem lehet régebbi 90 napnál.

Bejegyzett ügynök kiválasztása

Mint már írtuk, mindenképpen szükség lesz egy hivatalosan bejegyzett ügynökre. Az ügynöknek abban az államban kell fizikai címmel rendelkeznie, ahol szeretnénk bejegyeztetni a céget, így jelen esetben Floridában.

Ha bejegyzett ügynökre van szükséged akkor mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot.

A kérelem kitöltése

Ki kell tölteni a kérelmet és mellékelni kell a kísérőlevelet is. A kérelmet és a mellékelt kísérőlevelet a benyújtás előtt teljes egészében ki kell tölteni. Ezen az oldalon megtalálhatjuk a szükséges dokumentumot, amelyet pdf formátumban lehet letölteni: https://dos.myflorida.com/sunbiz/.

A szükséges dokumentumok benyújtása és a díjak megfizetése

Online kérelem benyújtásra nincsen lehetőség Floridában. Ha kitöltöttük a pdf formátumú kérelmet, akkor mellékeljük a létesítő okiratot és a kísérőlevelet, majd adjuk fel postai úton vagy nyújtsuk be személyesen a Florida Division of Corporation-hoz. A bejelentés díjköteles így a befizetett csekket is csatolni kell a benyújtáskor.

Éves bejelentés benyújtása

Ha már jóváhagyták akérelmünket, akkor megkapjuk a hatósági igazolványt, mellyel már teljesen hivatalossá is vált az LLC Floridában és elkezdhetjük az üzleti tevékenységünket. Éves bejelentésre 2 helyen is köteleznek bennünket, egyszer az alapítás szerinti államban vagy országban, másodsorban pedig Floridában. Floridában január 1. és május 1. között kell benyújtanunk az éves jelentésünket.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás