Ha szeretnél kisállatoddal utazni Amerikába, akkor érdemes előre tájékozódni a beutazási feltételekről és a szükséges dokumentumokról. Ebben a blogposztban összegyűjtöttünk néhány hasznos információt, amelyek segíthetnek a tervezésben és az utazásban.

Szükséges dokumentumok és tennivalók kisállattal való utazás során

A legfontosabb, hogy kisállatodnak legyen érvényes mikrochipje és oltási könyve, amely igazolja, hogy megkapta az előírt védőoltásokat, köztük a veszettség ellenit. Emellett szükséged lesz egy állatorvosi igazolásra is, amely angolul van kitöltve, és nem régebbi 10 napnál. Ebben az igazolásban szerepelnie kell a kisállat fajtájának, nemének, színének, súlyának, születési dátumának, mikrochip számának, oltások dátumának és lejáratának, valamint az állatorvos nevének, címének és aláírásának.

  • A kisállatod rendelkezzen **EU-állatútlevéllel** és **mikrocsippel**, amelyek igazolják a személyazonosságát és az egészségi állapotát. Az állatútlevélben legyen benne a **veszettség elleni védőoltás** ténye is, amelyet legalább 21 nappal az utazás előtt el kell végezni.
  • Kisállatod legyen **belső és külső élősködők ellen kezelve** az utazás előtt, és ha szükséges, hozz magaddal megfelelő gyógyszereket vagy készítményeket a megelőzéshez vagy kezeléshez.

A kisállat szállítása

A kisállat szállításának módja függ attól, hogy milyen légitársasággal utazol, és hogy milyen nagy a kisállatod. Általánosságban elmondható, hogy ha a kisállatod súlya nem haladja meg a 8 kg-ot (kennellel együtt), akkor felviheted magaddal a fedélzetre egy megfelelő méretű és anyagú kennelben. Ha ennél nagyobb a kisállatod, akkor a csomagtérben kell utaznia egy légkondicionált és biztonságos részen. Mindkét esetben megfelelő méretű és típusú **szállítóboxra** lesz szükséged, amely biztonságos és kényelmes a kisállatod számára.

Fontos, hogy előre jelezned kell a légitársaságnak, hogy kisállattal utazol, és meg kell fizetned egy külön díjat érte. A díjak mértéke változó lehet, ezért érdemes több légitársaság ajánlatát is összehasonlítani.

Ellenőrzés Amerikába érkezéskor

Amerikába érkezve a kisállatodat átvizsgálhatják az illetékes hatóságok, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotát és a dokumentumait. Ha minden rendben van, akkor engedélyezik a belépést. Ha viszont valami hiányzik vagy gyanús, akkor karanténba helyezhetik a kisállatodat, amíg nem bizonyosodik meg róla, hogy nem jelent veszélyt az ország állat-és emberi egészségére. Ezért nagyon fontos, hogy alaposan készülj fel az utazásra, és mindent pontosan kövess el.

Remélem, hogy ezek az információk hasznosak voltak számodra, és hogy sikeresen eljutsz kisállatoddal Amerikába. Ha vízum ügyintézésre vagy jogi tanácsadásra van szükséged, töltsd ki űrlapunkat és iratkozz fel!

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás