Az Amerikai Álom bárki számára elérhető

Az Amerikai Álom bárki számára elérhető, ha hajlandóak vagyunk keményen dolgozni annak érdekében, hogy jobb életet teremtsünk magunknak és családunknak az Egyesült Államokban. Vujity Tvrtko és az Amerikai Ügyvéd története inspiráció lehet mindazok számára, akik hasonló álmokat szeretnének valóra váltani.

Az Egyesült Államokba való bevándorlás soha nem volt egyszerű és a vízumrendszer is igen bonyolult. Azonban akik elkötelezettek és igénybe vesznek minden létező segítséget, azoknak megadatik az esély arra, hogy az amerikai álom részesei legyenek.

Tvrtko már több mint 10 éve él az Egyesült Államokban, amely lehetőséget adott neki a tanulásra, a munkára és az életre is. Amerikában felesége is megtalálta számításait, hiszen egy kosárlabda akadémia vezetőedzőjeként helyezkedett el és kisfia is az amerikai oktatási rendszer szerint tanul.

Dr. Szabó Áron bevándorlási ügyvéd segítségével

A letelepedési engedélyt, ahhoz, hogy legálisan élhessen és dolgozhasson az országban dr. Szabó Áron bevándorlási ügyvéd segítségével szerezte meg. Ezzel a vízummal már sokkal közelebb lehet kerülni a zöldkártyához. A vízum megszerzése valójában azt jelenti, hogy az adott személy értéket képvisel az amerikai társadalom számára, ezért jelenlétük fontossá válik. Az Egyesült Államok Bevándorlási Hivatala olyan személyeknek adja ki a vízumot, akik hozzájárulnak az ország gazdaságához, fejlődéséhez, valamint növelik a nemzet értékeit.

Dr. Szabó Áron szerint a nemzeti érdekből való letelepedési vízumhoz csak kevesek juthatnak hozzá és a sok millió vízumkérelmezőnek csak egy töredéke éri el célját. Ahogy Tvrtko esetéből is látszik nem elég csak a kérvény benyújtása, hanem egy részletes dokumentumgyűjteményt is csatolni kell, amelyből a szakmai életút, a tanulmányok, a publikációk, a nyelvtudás és a társadalmi aktivitás, valamint a referenciák is jól nyomon követhetők. A közel 2 év alatt összegyűjtött dokumentumok több mint 1000 oldalt tettek ki.

A legfontosabb része a referencialevelek voltak, amelyeket olyan neves személyektől kapott, mint az egykori ENSZ-nagykövet, egy miniszterelnök-helyettes, egy diplomáciai misszióvezető, illetve egy nagykövet. Ezek a levelek pontosan megmutatták, hogy Tvrtko értékes az amerikai társadalom számára és érdekük, hogy ott éljen és dolgozzon. A kérelem beadásakor minden apró részlet dokumentálásra került, így telefonszámok, tanulmányok, közösségi tevékenységek és a különféle utazások is. Hónapokba telt a teljes folyamata, de még így is rekordgyorsaságúnak mondható, mintegy 3 hónap alatt fogadták el a kérvényt.

Dr. Szabó Áron hangsúlyozta, hogy maga az eljárás lefolytatása is igazolta, hogy az Egyesült Államok számára értékes Tvrtko jelenléte. Tvrtko ezt az előnyt azonban nem csak saját maga szeretné élvezni, hanem az amerikai és a magyar nép közötti szorosabb kapcsolat ápolására is, így előadásokat tart és filmeket is készít, megpróbálja a két országot közelebb hozni egymáshoz, de emellett természetesen nem feledkezik el a horvát népről sem.

Fordulj hozzánk kérdéseddel!Zöldkártya, vízum, ESTA, cégalapítás